Azonnal visszavette a pályaelőnyt a Spurs

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.05.07. 08:25
null
A San Antonio Spurs Kawhi Leonard vezetésével nyert Oklahoma Cityben (Fotó: Reuters)
A harmadik találkozón ismét fordult a kocka az Oklahoma City–San Antonio párharcban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, a Spurs nagy csatát nyert meg idegenben és azonnal visszavette a legutóbb elvesztett pályaelőnyét. Nem történt fordulat az Atlanta és a Cleveland meccsén, a Cavs a negyedik negyedben újabb dobófesztivált rendezve fordított, és nyert, így 3-0-ra vezet a szériában.

 

KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Atlanta Hawks (4.)–Cleveland Cavaliers (1.) 108–121
(28–31, 35–24, 28–30, 17–36)
A párharc állása: 3–0 a Cleveland javára

A hajrára elfogyott az Atlanta. Ezen az estén jóval közelebb járt a győzelemhez a Hawks, mint az előző két találkozón, a második negyedben átvették a vezetést Millsapék és még a záró etap elején is volt pár pont az előnyükből. Az ezúttal a padról érkező Kyle Korver mellett Jeff Teague és Al Horford is elkapta a fonalat, összesen 16 triplát rámolt be a gárda, de az utolsó percekben összeomlott: a Cavs egy 22–5-ös futással zárta le a találkozót, az Atlanta pedig a záró 12 dobásából tízet elrontott, valamint eladott négy labdát. Ez nem fért bele, átrohant rajtuk a Cleveland, így gyakorlatilag eldőlt a párharc, hiszen 3–0-ra vezetnek LeBron Jamesék.

Újabb triplaparádé. Az előző mérkőzésen 25 hármast süllyesztett el a Cleveland, most „csak” 21-et, a kinti dobásokkal ezúttal sem tudott mit kezdeni az Atlanta. Kevin Love parádésan kezdett (ő szerezte csapata első 13 pontját), de LeBron James és Kyrie Irving is hozta magát, ráadásul bár JR Smith dobásait elvette a Hawks, előlépett Channing Frye. A szezon közben megszerzett dobógép 27 ponttal, közte 7/9 triplával vette ki a részét a sikerből, a negyedik negyedben is bőven termelt, de emellett meg kell említenünk Tristan Thompsont is, aki kilenc támadópattanót húzott le – e tekintetben 18–4-re, az összlepattanózást tekintve pedig 55–28-ra (!) győztek a vendégek…

A Hawks legjobb dobói: Horford 24/6, Teague 19/6, Korver 18/15
A Cavaliers legjobb dobói: Frye 27/21, Irving 24/12, James 24/3

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Oklahoma City Thunder (3.)–San Antonio Spurs (2.) 96–100
(20–27, 22–20, 27–25, 27–28)
A párharc állása: 2–1 a San Antonio javára

Újra előny a Spursnél. A várt kemény, szoros, fordulatos meccset hozta a harmadik találkozó, melyen az első félidei Spurs-futástól eltekintve végig kiegyenlített csata folyt – ott bő tízpontos előnyt építettek ki a vendégek, de a második félidőben fordítani tudott az OKC. A hajrához is szinte fej fej mellett érkeztek meg a felek, de amíg a Spursnél Kawhi Leonard mellett LaMarcus Aldridge és Tony Parker is fellépett, a hazaiaknál Russell Westbrook csak erőlködött (10/31 mezőnyből) és döntő pillanatban ő, valamint Kevin Durant is eladott labdát vétett. 4.5 másodperccel a vége előtt még Waiters dobott egy duplát, de Leonard nem hibázott a vonalról, így alakult ki a végeredmény – azonnal visszavette a pályaelőnyt és előnybe került a párharcban a San Antonio.

Hiába a palánk alatti fölény. Adams, Kanter és Westbrook révén remekül kontrollálta a lepattanókat a Thunder, tizenegy támadót szereztek meg (a Spurs csak négyet) és a festékből is 40–20-ra nyertek, ám más területeken ezt ellensúlyozni tudták a vendégek. Leonardék több büntetőt harcoltak ki és kevesebb labdát adtak el, jobban dobtak kintről és a középtávolik is ültek – több lábon álltak támadásban, ez pedig győzelmet ért ezúttal. A negyedik találkozóra ismét finomítania kell a játékán az OKC-nek, mert gyakorlatilag az életben maradásért küzdenek majd Duranték.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/9, Durant 26/3, Ibaka 15/15
A Spurs legjobb dobói: Leonard 31/9, Aldridge 24, Parker 19/9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik