Az utolsó játék döntött - 2-0-ra vezet a Golden State!

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.22. 08:36
null
Hiába Harden 38 pontja, a Golden State nyert (Fotó: Reuters)
Ismét hatalmas párharcot vívott Steph Curry és James Harden, az utolsó másodpercekből azonban ezúttal is előbbi jött ki jobban – ezzel újabb szoros végjáték után 2-0-ra vezet a Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében. Íme a részletek!

Golden State Warriors–Houston Rockets 99–98

Harden hibája a meccsbe került. A Rockets dobóhátvédje újabb parádés estén van túl, gyakorlatilag tarthatatlannak bizonyult – 21 dobásból berámolt 38 pontot 10 lepattanó és 9 gólpassz mellett. A második negyedben az ő nagy kosaraival zárkózott fel a Houston, majd a hajrában is ő húzta a gárdát – a döntő ütést viszont nem tudta bevinni. A Warriors nem tudta nyolc másodperc alatt átvinni a labdát a felezővonalon, Howard zsákolásával egy pontra zárkóztak a vendégek, majd a center levédekezte Barnes dobását – a labda Hardenhez került az utolsó támadásra. McHale nem kért időt, hiszen ebben a helyzetben él igazán Szakáll – ezúttal azonban tökéletesen csapdázta be őt a Curry-Thompson páros, így a meccsnyerőnek szánt támadásból eladott labda lett, ezzel pedig a második mérkőzést is a Golden State nyerte.

Curry erősen kezdett, erősen zárt. Prigioni „szorításában” nagyon élt az első negyedben az MVP, a tizenkét perc végére tizenöt ponttal és 4/5 triplával büszkélkedhetett – nem véletlen, hogy csapata is ekkor építette ki előnyét. A negyedik játékrészben aztán ismét a gárda élére állt, végül 33 pontig jutott, a Rockets ezúttal is képtelen volt mit kezdeni vele. A rohanásból megint a GSW jött ki jobban, leindításból 20 pontot szereztek a hazaiak és bár végigjátszott figura egyik félnél sem akadt sok, az utolsó játék a Warriors javára döntött. 2-0, ezzel Steve Kerr csapatáról lekerült a nyomás és most már muszáj hoznia a következő két találkozót a Houstonnak – eddig mindkét végjátékban Hardenék zárkóztak fel, de az utolsó dobást nem tudták megcsinálni…

A párharc állása: 2–0 a Warriors javára.

A Warriors legjobb dobói: Curry 33/15, Bogut 14, Thompson 13/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 38/19, Howard 19, Jones 12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik