Az Orlando söpréssel győzött a Bobcats ellen

Vágólapra másolva!
2010.04.27. 09:17
null
Vince Carterék (balra) könnyedén átléptek a Charlotte-on (Fotó: Action Images)
Címkék
A 21 pontot dobó Vince Carter és a 18 pontot szerző Jameer Nelson vezette Orlando Magic a negyedik mérkőzését is megnyerte a Charlotte Bobcats ellen, és 99–90-es győzelmével bejutott az NBA Keleti főcsoportjának elődöntőjébe. A Milwaukee kiegyenlített az Atlanta ellen, míg a Phoenix lépéselőnybe került a Portlanddel szemben.

Villámgyorsan letudta az NBA rájátszásának első körét az Orlando Magic: a bajnokság egyik esélyese 4–0-val kisöpörte a Charlotte-ot. Persze a statisztika alapján a Bobcats nem is várhatott mást: az 1994 óta rájátszásba jutó új franchise-ok mindegyike megfizette a tanulópénzt – története első playoff-párharcából győzelem nélkül távozott az Orlando (1994), a Minnesota (1997), a Toronto (2000), a Memphis (2004), illetve most a charlotte-i együttes is.

A Magic ráadásul úgy tudott győzni, hogy legnagyobb klasszisa, Dwight Howard faultproblémák miatt mindössze hat pontot kapart össze. Nem számított: Vince Carter és Jameer Nelson összesen 39-et dobott, beszállt melléjük Rashard Lewis és Matt Barnes, s kész is volt a floridai diadal receptje. A negyedik negyedben a charlotte-i drukkerek még reménykedhettek a győzelemben, hiszen Tyson Chandler a büntetőivel egy pontra felhozta a csapatát, de ekkor kétszer villant Mickaël Piétrus, egyszer meg Nelson – a három tripla pedig betett a hazaiaknak.

„Egyszerűen jobbak voltak. Tudják, hogy kell a rájátszásban kosarazni, mi pedig még csak tapogatóztunk" – nyilatkozta Larry Brown, a Charlotte trénere.

Milwaukee-ben Carlos Delfino megsorozta kívülről az Atlantát (hat sikeres hárompontos nyolc kísérletből, 22 pont), ráadásul rajta kívül Brandon Jennings (23) és John Salmons (22) is húsz fölé jutott. Ez sok volt az Atlantának, pedig a Hawks Joe Johnson, Josh Smith és Jamal Crawford vezetésével mindent megpróbált a negyedik negyedben. A Bucks, úgy látszik, nem hajlandó behódolni legjobb játékosa, Andrew Bogut nélkül sem.

„Idegesítő. Nem voltunk elég kemények, és az övék lett az összes fontos labda, az összes fontos lepattanó. Nem tudtuk megállítani őket, amikor kellett volna, itt az eredménye" – vélekedett a meccsről a Hawks legjobbja, a 29 pontos Joe Johnson.

Egyre közelebb kerül a kieséshez a Portland, amely nagyon simán kikapott a cserejátékosai által húzott Phoenixtől. Channing Frye 20, Jared Dudley 19 pontot dobott, és a Suns hiába volt 14 pontos hátrányban is a meccs elején, végül közel hússzal győzött.

A borzalmas, 9–23-as kezdés után a Suns sokkal összeszedettebb játékot nyújtott, a második negyedben utolérte ellenfelét, majd fordított, innen kezdve pedig a Trail Blazersnek semmi esélye nem volt. A Phoenix sokkal jobban teljesített a palánk alatt (41 lepattanó a 29 ellen, 40–28 a pontkülönbség közelről), a cseréi uralták a meccset (55–23 a rivális cseréivel szemben), a gyors indítások is bejöttek, a végére széteső Portland pedig nem tudott ellenállást kifejteni.

NBA
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Milwaukee Bucks (6.)–Atlanta Hawks (3.) 111−104
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2−2
Charlotte Bobcats (7.)–Orlando Magic (2.) 90−99
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4−0 az Orlando javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Phoenix Suns (3.)–Portland Trail Blazers (6.)  107−88
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3−2 a Phoenix javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik