Anthony 42 pontja nem volt elég a Knicksnek

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 08:20
null
Garnett volt a Boston egyik kulcsembere (Fotó: Reuters)
A Boston Celtics Kevin Garnett duplájával átvette a vezetést a New York Knicks ellen 14 másodperccel a mérkőzés vége előtt, és meg is nyerte a találkozót a 42 pontig jutó Carmelo Anthony vezette együttes ellen, így már 2–0-ra vezet összesítésben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

 

BOSTON CELTICS–NEW YORK KNICKS 96–93

A Celtics izgalmas mérkőzésen szerezte meg második győzelmét a Knicks ellen Bostonban. A hajrában a New York-iak vezettek, de 14 másodperccel a meccs vége előtt Kevin Garnett duplájával fordítottak a hazaiak, és a bostoniak ásza az ellentámadásnál labdát szerzett, így – Delonte West büntetői után – 96–93-ra győzött csapata.

ODOM A LEGJOBB HATODIK EMBER

A Los Angeles Lakers kosarasát, Lamar Odomot választották meg az alapszakasz legjobb hatodik emberének.

 

Odom elsöprő fölénnyel győzött: a 117 újságírói szavazatból 96-an őt írták be az első helyre a voksoláson, míg a második a Dallas Mavericksben játszó Jason Terry lett. A harmadik helyen a Philadelphia 76erst erősítő Thaddeus Young végzett.

 

„Nagyon örülök Lamar sikerének, abszolút megérdemli ezt az elismerést" – mondta csapattársáról Kobe Bryant.

Pedig a vendégeknél Carmelo Anthony 42 pontig meg sem állt – beállítva saját rekordját a playoffban –, valamint 17 lepattanót is szerzett, ám Amare Stoudemire megsérült, és a második félidőben már nem játszott, míg Chauncey Billups az egész találkozót kihagyta.

„A Celtics semmi különlegeset nem csinált. Csak megnyert két meccset a saját pályáján. Most azonban rajtunk a sor, hogy a saját közönségünk előtt megtegyük ugyanezt" – mondta Anthony a meccs után.

„Szerencsénk volt. Nem voltak jók a befejezéseink. Keményen játszottunk, ami jó, de sokkal jobb, ha keményen és egyúttal okosan játszunk" – mondta Doc Rivers, a Celtics edzője.

ORLANDO MAGIC–ATLANTA HAWKS 88–82

Az Orlando Magic egyenlített az Atlanta Hawks elleni párharcban, miután a 33 pontig és 19 lepattanóig jutó Dwight Howard és a 13 pontja mellett nyolc lepattanót is szerző Jameer Nelson vezetésével 88–82-re győzött hazai pályán.

Howard ezzel két meccs alatt 79 pontot és 38 lepattanót szerzett az Atlanta ellen. A rájátszásban 1988 óta rajta kívül csak ketten (Hakeem Olajuwon egyszer, Shaquille O'Neal kétszer) voltak képesek legalább 75 pontig, illetve 35 lepattanóig jutni az első két összecsapáson.

Stan Van Gundy, a Magic edzője a meccs után úgy nyilatkozott, nem rajta, hanem a játékosokon múlt, hogy sikerült talpra állni az első, nagy meglepetésre elbukott mérkőzés után: „Én nem tettem semmit, a srácok játszottak másképp."

DALLAS MAVERICKS–PORTLAND TRAIL BLAZERS 101–89

A Dallas Mavericksnek 2006 óta először sikerült megnyernie az első két meccsét a playoffban, miután 101–89-re győzött a Portland Trail Blazers ellen hazai pályán.

A nyertes együttesben a szerb Predrag Sztojakovics beállította saját csúcsát a rájátszásban öt hárompontosával és 21 pontjával. Dirk Nowitzki 33 pontjából 14-et az utolsó negyedben szerzett, míg Jason Kidd 18 pontig jutott.

Az első félidő túlnyomó részében a vendégek vezettek, de a dallasiak Kidd hármasával fordítottak a harmadik negyed elején, és ezután már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

„Soha nem tudjuk előre, hogy ki az a két-három emberünk, aki a csapat legjobbja lesz a meccsen, de többféle játékos hozzájárulására is szükségünk van ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és ez történt ezen a találkozón is" – mondta Rick Carlisle, a Dallas edzője.

A Mavericks számára jó előjel, hogy a legutóbbi négy olyan párharcából hármat megnyert a rájátszásban, amelynek az első két mérkőzésén győztesként hagyhatta el a pályát.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
Orlando Magic–Atlanta Hawks 88–82
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Boston Celtics–New York Knicks 96–93
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks–Portland Trail Blazers 101–89
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Dallas javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik