Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2019.04.03 10:30 Frissítve: 2019.04.03 10:40

Amerikai futball: hiába pipálta le az NBA-t, máris megszűnik a „kis NFL”

Minden, a sporttal kapcsolatos tevékenységét felfüggesztette az új amerikaifutball-bajnokság, az AAF (Alliance of American Football), amely februárban azzal a céllal indult el, hogy új lehetőséget adjon a fiataloknak és azoknak, akik nem kerültek be az NFL-be.

Johnny Manziellel a soraiban is „haldoklik” az AAF (Fotó: twitter.com/theaaf)

 

Az AAF a Super Bowl után kezdődött el, az első forduló pedig nézettségben és érdeklődésben is jó számokat hozott, a jelentések szerint például lepipálta az aktuális NBA-rangadót is.

 
Az új liga rögtön lepipálta nézettségben az NBA-t

Igen ám, de a biztató indulás után néhány héttel már arról írtak, hogy a liga pénzügyi válságba került, amiből Tom Dundonnak, a Carolina Panthers tulajdonosának kellett kimentenie – az üzletember 250 millió dollárral kisegítette (tulajdonképpen megvásárolta) a szervezetet.

Mostanra lezajlott nyolc forduló a bajnokságból, de valószínűleg többet már nem láthatunk, Dundon ugyanis kedden beszüntetett minden, a futballal kapcsolatos tevékenységet a ligában. A hírek szerint továbbra is súlyos pénzügyi problémákkal küszködik a társaság, az alkalmazottak és a játékosok sem kapták meg a beígért fizetéseket.

Noha az AAF azzal a céllal indult be, hogy lehetőséget biztosít azoknak a játékosoknak, akik „bizonyítanák”, hogy elég jók az NFL-be, maga az NFL nem állt be teljes vállszélességgel a „developmental” liga mögé, de még a játékos-szakszervezet (NFLPA) sem segíti az AAF-t,ha pedig a felek nem működnek együtt, akkor aligha lehet működőképes az ötlet.

Az alapszakaszból még két forduló lenne hátra, ezen felül pedig egy négycsapatos rájátszás várna a gárdákra – ezeknek a megrendezéséhez mintegy 20 millió dollárra lenne szüksége az AAF-nek, ám az is csak arra lenne elegendő, hogy az idényt befejezzék, hosszú távon viszont a ligát nem mentené meg.

Úgy tűnik tehát, hogy eddig húzta az AAF, s a jövőben már nem láthatunk mérkőzéseket.

2020.09.26 08:05:49

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Jól kezdett a Miami, a fordulás után viszont az történt, amit a bostoni csapat akart.

2020.09.24 08:37:11

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Tyler Herro 37 pontja még Jayson Tatum csodálatos második félidejénél is többet ért, egy győzelemre a nagydöntőtől a Heat.

2020.09.21 07:11:36

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Az első meccs borzalma után most abszolút összeszedte magát a Nuggets.

2020.09.18 08:26:52

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Miami a harmadik negyedet 37–17-re nyerte meg. A Boston ezt a mérkőzést is elrontotta.

2020.09.16 07:52:22

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Miami szenzációs végjáték után, hosszabbításban nyerte a Boston elleni keleti döntő első meccsét.