Amerikai futball: „A nézők olyan hangulatot teremtettek, hogy tátva maradt a szánk”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.10.13. 13:34
A magyar amerikaifutball-válogatott nagyszerűen kezdte a B-csoportos Európa-bajnokságot, miután 24–7-re legyőzte Spanyolországot az Új Hidekuti Nándor Stadionban. A mérkőzést követően Bencsics Márk irányító és Kovács Sándor támadófaledző értékelt.

„Elégedett voltam, de voltak olyan pillanatok, amikor azt gondoltam, hogy talán korán cseréltünk és lehetett volna egy dominánsabb győzelmet is aratni. Jó munkát végeztünk, de nem szabad megállni, mert két hét múlva a belgák ellen játszunk idegenben, ami nagy rangadó lesz, de meg kell nyerni!” – mondta Kovács Sándor a mérkőzés után.

„Rengeteget jelentett a hazai pálya, abszolút a szurkolótábor volt a csapat 12. játékosa. Nagyon sok olyan szabálytalansága volt a spanyoloknak, amikor nem tudták elindítani időben a játékot, erre a hangulatra nem voltak felkészülve. Szenzációs dolog 5-6 ezer ember előtt játszani. Egy szív, egy lélek, ez mindenki, teljes Magyarország csapata!” – folytatta a válogatott támadófaledzője.

„A fallal abszolút meg voltam elégedve, a védelem kitett magáért, a támadósorban voltak elejtett labdák, de ha ezeket kijavítjuk, jó meccset játszhatunk a belgákkal és visszavághatunk a korábbi vereségért” – tette hozzá Kovács Sándor.

Kovács Sándor mellett a magyar válogatott irányítója, Bencsics Márk is megszólalt.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen az első két támadósorozatban két touchdownt szereztünk. Aztán megakadtunk, ezt ki kell elemezni majd. A védelem nagyon jól játszott, ez is kellett ahhoz, hogy stabilak maradjunk” – nyilatkozta az NSO Tv-nek Bencsics Márk.

„Ez megint egy csapatmunka volt, hiszen láthattunk egy special team TD-t, a védelem labdákat szerzett, és gyorsan megállította a spanyolokat, mi pedig tudtunk még pontokat szerezni a második félidőben. Mindenki kellett ehhez a győzelem, az a rengeteg néző is, aki olyan hangulatot teremtett, hogy tátva maradt a szánk” – folytatta a magyar válogatott irányítója.

„Ez egy komoly kihívás, mert ez már nemcsak arról szól, hogy a család kíváncsi arra, amit csinálunk, hanem ténylegesen megtöltik a Hidegkutit. Mi imádjuk a kihívásokat, ez éltet minket, és ezt szeretjük a legjobban csinálni” – tette hozzá Bencsics.

AMERIKAI FUTBALL
B-CSOPORTOS EURÓPA-BAJNOKSÁG
Magyarország–Spanyolország 24–7
(14–0, 0–0, 10–0, 0–7)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5200 néző.

Belgium–Magyarország
2019. október 26., Mijnstadion

A mieink 2020-ban előbb Törökországban lépnek pályára, majd Izrael ellen zárják a B-csoportos Európa-bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik