Amerikai futball: a magyar válogatott Belgiumot is kiütötte

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 20:43
null
A magyar válogatott Spanyolország után Belgiumot is elintézte (Fotó: Radó Norbert, archív)
A spanyolokat hazai pályán simán elintéző magyar amerikaifutball-válogatott a második meccsét is megnyerte a B-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink 31–7-re legyőzték Belgiumot.



A védelem és a speciális egység remeklésének köszönhetően a második magyar támadás a hazai 40 yardos vonalról indulhatott és Horváth Balázs 33 yardos mezőnygóljával már megszereztük a vezetést (0–3).

A belgák egy hosszú passzjátékkal hamar kedvező helyzetbe kerültek, de végül negyedik kísérletre sem tudták megszerezni az újabb első kísérlet jogát, így a közeli mezőnygól és az egyenlítés lehetősége helyett a mieinké lett a labda.

Ezt követően is a védelmeké volt a terep, az ígéretesen induló támadásunkat a rossz labdafeladások zárták le, de Golita Zoltán labdaszerzése megakadályozta a belga választ. A mieink hiába értek el újra mezőnygóltávolságba, 45 yardról már nem sikerült a helyére juttatni a tojáslabdát, a félidőt pedig Bencsics Márt interceptionje zárta le.

A második félidőre megérkeztek a támadók is, Danku Dávid touchdownjára (0–9) még jött egy villámgyors belga válasz (7–9), de ezt követően Storcz András, Elek Ádám és Danku is szerzett még hatpontost – sőt Mészáros Mártonnak még egy sikeres kétpontos kísérlete is volt –, a mieink így végül ismét fölényesen, ezúttal 31–7-re nyertek.

AMERIKAI FUTBALL
B-CSOPORTOS EURÓPA-BAJNOKSÁG

Belgium–Magyarország 7–31 (0–3, 0–0, 7–21, 0–7)

KORÁBBAN
Magyarország–Spanyolország 24–7 (14–0, 0–0, 10–0, 0–7)


A mieink 2020-ban előbb Törökországban lépnek pályára, majd Izrael ellen zárják a B-csoportos Európa-bajnokságot.

A mieink csoportbeosztása
A mieink csoportbeosztása

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik