Alekszandr Ovecskint duplán a jégbe döngölték

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 10:31
null
Elpattant egy-két húr, Alekszandr Ovecskint (jobbra) kell lekísérni a büntetőpadra
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 64. játéknapján a Rangers New Yorkban kiadós verést mért a Washington Capitalsra. A Vancuver Edmontonban nyert, az Anaheim legyőzte a Minnesotát.

Nehezen viselte a kilátástalan küzdelmet követő verést a Capitals. Bár az első harmadban még csak egy góllal vezetett a Rangers, a második harmadban 4:30 perc alatt három találattal növelte előnyét. Itt egy picit elpattantak a washingtoni idegszálak, Matt Hendricks és Alekszandr Ovecskin is bunyóba keveredett, utóbbi két gólszerzőt pécézett ki magának. Marian Gaborikot leütközte, majd a felé korcsolyázó Brandon Dubinskynek nekiment – alig várta, hogy találkozzon valakivel –, végül aztán némi csapkodást követően az orosz klasszis húzta a rövidebbet, hiszen jégre került.

A kiütéses vereséget a harmadik harmad tette teljessé: a jegyzőkönyvbe beírt két New York-i kapura lövésből Ryan Callahan duplázott (!), ami előre vetítette a feszültséget. Nem is kellett sokat várni az újabb bunyóra. A Rangers kapujában Henrik Lundqvist a kapujára tartó mind a 31 lövést hárította, a washingtoni Szemjon Varlamov ellenben 13/20-szal zárt, ami nem éppen dicséretes teljesítmény, bár ez a Capitals-védekezésről is sokat elmond.

A Minnesota 0–1 után még egyenlített, 1–3-nál pedig szépített, de az Anaheim emelt a csapásszámon, és a pályafutás során az NHL-ben először triplázó – plusz két asszisztos – Corey Perry vezérletével biztos győzelmet aratott.

A Vancouver egygólos győzelmet aratott Edmontonban, az Oilers öt másodperccel a vége előtt, emberelőnyben játszva szerezte a becsületgólját, de előtte sem tette túlságosan próbára Roberto Luongót, aki a kapott gól mellett mindösszesen tizenegy alkalommal védett. A Canucksnak csak a harmadik felvonásban volt tizennégy próbálkozása...

NHL 
ALAPSZAKASZ, 64. JÁTÉKNAP  
Anaheim Ducks–Minnesota Wild  6–2
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 1–2
New York Rangers–Washington Capitals 7–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik