A Wizards az Atlanta pályaelőnyét is elvette

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.04. 10:07
null
Beal (jobbra) remekül játszott, de megsérült, Wallra (labdával) így mégnagyobb szerep hárulhat a folytatásban (Fotó: Reuters)
A Washington továbbra is hibátlan az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, a második kör első mérkőzésén a keleti első kiemelt Atlanta otthonában is nyerni tudtak Wallék – ugyanakkor megsérült kulcsjátékosuk, Bradley Beal. A játéknap másik találkozóján nem történt meglepetés, a Golden State viszonylag simán hozta az első összecsapást a Memphis elleni szériában. Íme a részletek!

Atlanta Hawks–Washington Wizards 98–104

Az első negyedben még dominált az Atlanta. Az elképesztő formában kezdő DeMarre Carroll vezérletével tizenegy pontos előnnyel hozta az első játékrészt a vendéglátó, de még a második negyedben is tartották vezetésüket Teague-ék – Carroll 21 pontig és 5/7 tripláig jutott már az első félidőben. A fordulás után azonban a játék képe is megváltozott, a negyedik negyedben egyértelműen elfáradtak a hazaiak: mindössze 5/28-as (!) mezőnymutatót szenvedtek össze magukból a záró tizenkét percben (1/10 tripla), ezzel szemben a Wall-Gortat páros sorra gyártotta a kosarakat a fővárosiaknál – 14 mp-cel a vége előtt a center ziccere végleg eldöntötte a derbit.

Bradley Beal megsérült. Hiába volt egyértelműen frissebb a többet pihenő Wizards, elveszítette egyik kulcsjátékosát. Beal nyolc perccel a mérkőzés vége előtt érkezett Horford lábára, ami után le kellett letámogatni a pályáról – nem úgy festett, mint aki játszani tud a második mérkőzésen. Így is 39 percet töltött a parketten, ezalatt 28 pontot rámolt be, valamint 3/11-es triplamutatón tartotta Kyle Korvert, ami legalább annyira fontos volt a győzelem szempontjából. A vendégeknél John Wall (18 pont, 13 gólpassz), Paul Pierce (19 pont) és a dupla-duplázó Gortat-Gooden páros is hasznosan játszott, a mindössze 38 százalékkal dobó Atlantánál viszont a második félidőben csak a tripla-dupla közelbe jutó Horford és Millsap hozta magát, Carroll elfogyott, Teague pedig továbbra is a bokájával küzdött. Az idegenben parádézó Wizards rögtön az első mérkőzésen elvette a pályaelőnyt, de ha Beal sérülése súlyos, el is mehet az ígéretes rájátszásuk.

A párharc állása: 1–0 a Wizards javára.

A Hawks legjobb dobói: Carroll 24/15, Horford 17/3, Millsap 15/3
A Wizards legjobb dobói: Beal 28/6, Pierce 19/9, Wall 18

Golden State Warriors–Memphis Grizzlies 101-86

Csak a szokásos Golden State. Január vége óta nem kapott ki hazai pályán a Warriors (és a teljes szezont nézve is mindösszesen kettőt), így egy tizenöt ponttal megnyert playoff-meccsen már fel sem kapjuk a fejünket – nem történt semmi rendkívüli. Az első negyed végén meglógtak a hazaiak, majd a harmadik játékrészben el is döntötték a találkozót – Curry ekkor lendült bele igazán. Az irányító 22, Klay Thompson 18 ponttal zárt, de az 50 százalékos mezőny- és 46 százalékos triplamutató mellett Steve Kerr csapata a védekezésre is nagyon figyelt: a Conley nélküli Memphis periméter-játékát teljesen elfojtották a vendéglátók. Összességében csak a Splash Brothers játszott 30 percnél többet az 1. kiemeltnél, igaz, ebben a többiek faultgondjainak is volt szerepe.

Conley nélkül nem fog menni. Az már most látszik, hogy amíg az irányító nem tér vissza, nem lesz esélye a Memphisnek – Conley elmondása szerint állapota „day-to-day", de az szinte biztos, hogy a második összecsapáson sem léphet pályára. Nélküle teljesen használhatatlan volt a vendégek külső sora, Calathes pont nélkül zárt, Lee és Jeff Green sem érte el a tízet, ráadásul most sem Udrih, sem Vince Carter nem tudott segíteni – ez az öt játékos együtt 27 egységig jutott. A Gasol-Randolph páros ugyan jó számokat produkált, de ezeket főleg akkor kozmetikázták, amikor Green és Bogut a padon volt – ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, ebben a formában a Grizzlies támadójátéka nem képes felvenni a kesztyűt a GSW ellen.

A párharc állása: 1–0 a Warriors javára.

A Warriors legjobb dobói: Curry 22/12, Thompson 18/6, Green 16/12
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 21, Randolph 20, Allen 15

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT
Atlanta Hawks–Washington Wizards 98–104

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Washington javára.

NYUGATI FŐCSOPORT
Golden State Warriors–Memphis Grizzlies 101–86

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Golden State javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik