A Washingtonnak idén sem sikerül? 3-0 a Tampának

Vágólapra másolva!
2011.05.04. 12:18
null
Alekszandr Ovecskin (blara) és Nicklas Bäcktröm csalódottsága a Tampa elleni harmadik vereség után <br />(fotó: Action Images)
Címkék
A Tampa Bay harmadszor is megverte a rájátszás Keleti főcsoportjának elődöntőjében a Washington Capitalst, így 3–0-ra vezet az alapszakasz keleti győztese ellen. A Vancouver hosszabbítás után győzött Nashville-ben 3–2-re, így előnyhöz jutott a párharcban.

Harmadik vereségével a kiesés szélére került a Washington Capitals a Tampa Bay Lightning elleni párharcban, így könnyen elképzelhető, hogy ebben az esztendőben sem jön össze a várva várt nagydöntő az alapszakasz keleti győztesének.

A zsúfolásig telt – 20 613 néző – St. Pete Times Forumban a remekül játszó Sean Bergenheim szerzett vezetést a hazaiaknak, a második harmad elején azonban a vendégek fordítottak, sőt Vincent Lecavalier egyenlítő találata után Alekszandr Ovecskin másodszor is vezetést szerzett.

A Capitals viszont nem tudott olyan mezőnyfölényt kialakítani a találkozón, mint a két washingtoni mérkőzésen, a harmadik harmad elején pedig 24 másodperc alatt jött a hidegzuhany: előbb Steven Stamkos ütött nagy gólt, majd Ryan Malone sodort be közelről egy középre érkező pakkot. A Tampa Bay ezzel immár sorozatban hatodik találkozóját nyerte meg a rájátszásban, szerdán pedig akár ki is söpörheti a Washingtont.

Steven Stamkos azonban a találkozó után felhívta a figyelmet arra, hogy még egyáltalán nincs lefutva a párharc. „Nem engedhetünk ki. Láthattuk a Vancouver–Chicago összecsapásokon is, hogy mi történik ilyenkor. A negyedik meg az ötödik meccset lazábban vették, és a Chicago máris visszaküzdötte magát, és következett a hetedik meccs. Mi nem követhetjük el ezt a hibát” – nyilatkozta a center.

És ha már az alapszakaszgyőztest említette– a Canucks is pályára lépett a legutóbbi játéknapon, és remek mérkőzést játszott a Nashville vendégeként. David Legwand emberhátrányból szerzett vezetést a hazaiaknak, a kanadai együttes viszont fordított, hogy Joel Ward találata után a találkozó hosszabbításba torkoljon.

Meg kell jegyezni, hogy a Predátorok nagyban Pekka Rinne elképesztő védéseinek köszönhették, hogy még ekkor is volt esélyük a győzelemre: a finn kapus a találkozón összesen 44 lövést hárított, de a hosszabbításban Ryan Kessler előnyből bevette a hálóját (másodszor az összecsapáson), így csupán a mérkőzés második legjobbja cím járt neki.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 4–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Tampa Bay javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Nashville Predators–Vancouver Canucks 2–3 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Vancouver javára
TAMPA BAY LIGHTNING–WASHINGTON CAPITALS 4–3

NASHVILLE PREDATORS–VANCOUVER CANUCKS 2–3 - INTERJÚKKAL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik