A Washington továbbment, a Rangers búcsúzott

Vágólapra másolva!
2011.04.24. 09:14
null
A Capitals készülhet a második körre (Fotó: Action Images)
Címkék
A Washington Capitals 3–1-re győzött a New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában, ezzel a párharcot 4–1-re megnyerve bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe. A Pittsburgh is biztosíthatta volna helyét a legjobb négy keleti csapat között, ám 8–2-re kikapott hazai pályán a Tampa Baytől, így a Lightning „életben maradt”".

Keleten is megvan az egyik főcsoport-elődöntős csapat, miután a Washington a New York Rangers legyőzésével továbbjutott. Korábban nyugaton a Detroit Red Wings jutott már a rájátszás első köréből, most pedig a Capitals hívei dőlhettek hátra.

Bruce Boudreau 2008-as kinevezése óta ez volt az első olyan washingtoni továbbjutás a playoffban, amelyben a csapatnak nem volt szüksége a maximális hét mérkőzésre. Hogy a fővárosiak többet pihenhessenek következő körös riválisuknál, az egy gólt szerző és egy asszisztot kiosztó Alex Ovecskin és a 26 védést bemutató Michal Neuvirth remek teljesítményére volt leginkább szükség.

A Washingtonnal ellentétben a Pittsburgh még nem biztosította helyét a keleti elődöntőben. A Penguins ráadásul demoralizáló, 8–2-es vereséget szenvedett a Tampa Bay Lightningtól – hazai pályán.

Érdekes, hogy a Lightning az előző pittsburgh-i meccset is könnyedén behúzta. A playoff első körében eddig 13–3 a gólkülönbsége a Tampa Baynek a Penguins otthonában, a szériában mégis a Pingvinek vezetnek 3–2-re. Az ezúttal a harmadik harmadban már 7–0-ra is vezető Tampában Steven Stamkos és Simon Gagne is duplázott.

Folytatás a 6. meccsen Tampa Bayben. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy hazai pályán gyengébben megy a Lightningnak, mint idegenben.

Hatalmas izgalmakat tartogatott a Montreal Canadiens bostoni fellépése. Igazi playoffharc ez a javából, ahol az első négy meccsen igazságosan megosztoztak a csapatok, és most sem „akartak" sokáig dönteni. A 2–2-es rendes játékidő után csak a kétszeri hosszabbítás döntött: a pályafutása második playofftalálatát szerző Nathan Horton a második ráadás 10. percében ütötte a győztes gólt.

Ez volt a két csapat 164. mérkőzése a rájátszásban és nagy valószínűleg az egyik legizgalmasabb is.

Nyugaton a Los Angeles meglepte a San Josét, s 3–1-es idegenbeli győzelmével a búcsú helyett nyílttá tette a továbbjutás kérdését. A Királyok a mérkőzés elején három gólt is szereztek, amivel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. A Sharks kezdőkapusa, Antti Niemi négy lövésből csak egyet fogott meg, ami után hiába érkezett a helyére a hibátlanul teljesítő Antero Niittymaki, már nem volt visszaút a Cápáknak.

A másik oldalon Jonathan Quick 52 lövésből mindössze egyet engedett be.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Boston Bruins (3.)–Montreal Canadiens (6.) 2–1 – 2x h.u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Boston javára
Washington Capitals (1.)–New York Rangers (8.) 3–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Washington javára
Pittsburgh Penguins (4.)–Tampa Bay Lightning (5.) 2–8
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Pittsburgh javára
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
San Jose Sharks (2.)–Los Angeles Kings (7.) 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik