A „tízezres” Howard már sehol sem nyeretlen

Vágólapra másolva!
2011.03.14. 11:34
null
Howard az NBA összes pályáján nyert már legalább egyszer (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Orlando Magic több mint kilenc év, 2001 novembere után nyert ismét mérkőzést a Phoenix Suns otthonában 111–88-as sikerével. A Magic húzóembere, Dwight Howard dupla-duplával (26 pont, 15 lepattanó) járult hozzá élete első arizonai győzelméhez.

 

Dwight Howard az utolsó várat is bevette. A 2004-ben elsőként draftolt centernek hosszú időbe telt, de mára elmondhatja magáról, hogy végre Phoenixben is tudott győzni, az ő és az Orlando eddigi hat együttes látogatása ugyanis egyaránt kudarccal végződött – a Magic pedig 2001 novembere óta egyszer sem nyert idegenben a Suns ellen.

Ezúttal azonban a floridaiak számára is sütött a nap Arizonában, Howard számára pedig különösen. Az Orlando – az előzményekhez képest feltétlenül – fölényesen, 111–88-ra nyert a sérült Steve Nasht és Channing Frye-t nélkülöző hazaiak ellen, a „franchise-arc” pedig 26 pontja mellett 15 lepattanót is szerzett, ráadásul átlépte a 10 000 pontos álomhatárt.

Nem mintha utóbbi számítana neki – legalábbis nyilatkozatából ezt lehetett kivenni. „Sosem számoltam a pontokat, a lepattanók és a blokkok azok, amelyek megnyerik számunkra a mérkőzéseket” – mondta Howard. Stan van Gundy, a csapat vezetőedzője sem értékelte túl a győzelmet. Mint mondta, „jól játszottunk, de ez egy teljesen más csapat Nash nélkül.” Lehet, hogy ő is tudja: a Suns még nem nyert ebben a szezonban a kanadai irányító nélkül (0–3).

A Boston Celtics könnyedén győzött a Milwaukee Bucks ellen, és az a mérkőzés is emlékezetesre sikerült, ugyanis a vendégcsapat támadójátéka szinte teljes csődöt jelentett, ami mindössze 56 pont jelentett a találkozó végén. A Kelták számára ez új franchise-rekord: a bostoniak soha nem kaptak még ilyen kevés pontot történetük során. Azért ez elég kemény kritika a Bucks számára – lévén az Celtics 1946 óta íródó történelemre tekinthet vissza.

A Golden State Warriors 100–77-re nyert a Minnesota Timberwolves ellen, a Harcosoknál megszakadt Kevin Love dupla-dupla sorozata. Love zsinórban 53 mérkőzésen át nyújtott kiemelkedőt, ami Elvin Hayes 1973–74-es 55 találkozóra nyúló sorozata óta a legjobb hasonló teljesítmény.

NBA
ALAPSZAKASZ, 135. JÁTÉKNAP
Cleveland Cavaliers–Oklahoma City Thunder 75–95
Toronto Raptors–Charlotte Bobcats 90–95
Phoenix Suns–Orlando Magic 88–111
Boston Celtics–Milwaukee Bucks 87–56
New York Knicks–Indiana Pacers 93–106
Golden State Warriors–Minnesota Timberwolves 100–77

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik