A szunnyadó rekordbajnok újra az MLB csúcsára tör

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.21. 09:00
null
A Yankee Stadionban ismét tombolnak
Az elmúlt években szunnyadó rekordbajnok, a New York Yankees baseballcsapata feltámadt, bár még nem tudta megnyerni a főcsoportdöntőt.


Akinek fogalma sincs, mi fán terem a baseball, az is hallott már a New York Yankeesről, vagy ha esetleg mégsem hallott, akkor is látta a jellegzetes, egymásba fonódó NY-jelvényét – még akkor is, ha nem tudta, hogy azt látja –, mert a klub baseballsapkáit a világon mindenhol hordják: kortól, nemtől és divatirányzattól függetlenül. Ez úgy lehetséges, hogy a Yankees az észak-amerikai baseballbajnokság, az MLB, és így a világ baseballsportjának legsikeresebb csapata a 27 bajnoki címével, azaz a sikeresség bizonyítéka, ilyet meg ki ne akarna viselni magán?

De ugyanez a Yankees a legutóbbi négy évből háromban a rájátszásba sem jutott be, és az egyetlen kivétel alkalmával is elbukta a nagyjából pótselejtezőnek beillő wild card mérkőzését.

Joe Girardi már menedzserként segít
Joe Girardi már menedzserként segít

A mostani évad sem fáklyásmenet: ezúttal is a wild card körbe tudta beszuszakolni magát a csapat, és a főcsoport-elődöntőbe jutók közül a legkevésbé jó, 56.2%-os mérleggel zárta az alapszakaszt, ami 13 győzelemnyi lemaradás (162 forduló alatt) a legjobbtól. Viszont ha már a wild card körön túljutott a Yankees, akkor a főcsoport-elődöntőjét is vette, így hipp-hopp a konferenciafináléban találta magát, amelyben az egész évben kiegyensúlyozottan és kiválóan teljesítő Houston Astros várta, olyannyira, hogy az első két, Texasban rendezett meccset hozta is.

A Yankees tehát 2–0-s hátránnyal utazott haza a három New York-i mérkőzésre, amelyeket mind meg is nyert.

Aztán a hatodik meccsen győzött a Houston, így a felek visszatérnek Texasba a mindent eldöntő hetedik találkozóra, de a lényeg, hogy a Yankees ennyire jó ismét – másképpen újra itt van a nagy csapat!

„A szurkolók visszatértek. Olyan dolgokat látok, amilyeneket régen nem láttam, és amelyek arra az időre emlékeztetnek, amikor még játszottam itt” – mondta a Yankees menedzsere, Joe Girardi, miután csapata jókora slamasztikából mászott ki a negyedik meccsen: a kilencből a hatodik inning felénél 0–4-re állt a csapata, és ha veszített volna, 1–3-as összesítésről, a kiesés elkerüléséért folytatta volna, ehelyett szenzációs fordítással 6–4-re nyert, és egyenlített a párharcban.

A másik ágon egyértelműbben alakultak a dolgok, noha senki se gondolta volna, hogy a címvédő Chicago Cubs ennyire erőtlen lesz az alapszakaszgyőztes Los Angeles Dodgers ellen. De így történt, az LA nemcsak a két hazai, hanem az első idegenbeli meccsét is megnyerte, majd a negyediken kikapott ugyan, de a következő „meccslabdáját” már kihasználta, így 4–1-es összesítéssel bejutott a World Seriesnek hívott nagydöntőbe.

MLB, FŐCSOPORTDÖNTŐ
AMERIKAI LIGA
1. mérkőzés

Houston Astros–New York Yankees 2–1
2. mérkőzés
Houston–New York 2–1
3. mérkőzés
New York–Houston 8–1
4. mérkőzés
New York–Houston 6–4
5. mérkőzés
New York–Houston 5–0
6. mérkőzés
Houston–New York 7–1
7. mérkőzés
vasárnap, 3.00:
Houston–New York
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

NEMZETI LIGA
1. mérkőzés
Los Angeles Dodgers
–Chicago Cubs 5–2
2. mérkőzés
Los Angeles
–Chicago 4–1
3. mérkőzés
Chicago–Los Angeles Dodgers 1–6
4. mérkőzés
Chicago
–Los Angeles Dodgers 3–2
5. mérkőzés
Chicago–Los Angeles Dodgers 111
A párharc végeredménye: 4–1 a Los Angeles javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik