A Spurs már 2-0-ra vezet a főcsoportdöntőben

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 08:49
null
Ginóbilinek (jobbra) és a Spursnek nem volt könnyű dolga (Fotók: Reuters)
Mára virradóra már a második mérkőzést játszotta egymással az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának főcsoportdöntőjében a San Antonio Spurs és a Memphis Grizzlies, és egy igen változatos összecsapás után, hosszabbítást követően ért célba a második kiemelt, amelyet a 18 gólpasszt kiosztó Tony Parker tanárian irányított. A vendégek hiába dolgoztak le 18 pontos hátrányt a második félidőben, a hosszabbításra már nem tudtak eléggé higgadtak maradni, így jelentős hátrányba kerültek az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Nézzük a részleteket!

A két gárda első találkozóját követően, mint ha mi sem változott volna, gyorsan ellépett a San Antonio, mely többször is kétszámjegyű előnyt tudott kiépíteni az első félidőben, a harmadik 12 perc elején pedig már 18 egységnyi fórban is volt, ám nem véletlenül az egész liga legjobb csapata a jelentős hátrányok ledolgozását illetően a Memphis.

A borzasztóan kezdő, de végül dupla duplázó Zach Randolph (15 pont, 18 lepattanó), valamint a csereként 18-at hintő Jerryd Bayless a fonalat szintén elkapó Quincy Pondexterrel egyetemben látótávolságon belülre hozták a vendégeket, majd a rendes játékidő végén Mike Conley (18 pont) révén egalizált is a Grizzlies, erre pedig a dudaszóig már nem volt válasza a Spursnek, jöhetett a ráadás!

Parker itt éppen kosárra dob, de a mérkőzésen elsősorban gólpasszaival tűnt ki
Parker itt éppen kosárra dob, de a mérkőzésen elsősorban gólpasszaival tűnt ki
PLUSZ, MÍNUSZ

A nap hőse: Tony Parker, aki gyengébb dobóformája ellenére is tökéletesen megtalálta, hogyan tudja leginkább segíteni övéit, 18 gólpasszos playoff-karriercsúccsal vezette győzelemre a San Antoniót.

A nap lúzere: Tony Allen, akinek egyrészt nagyon nem ment támadásban (11-ből 2 mezőnyből), másrészt pedig óriási butaságokat láthatott tőle a lelkes publikum; ezek nem kis mértékben vetették vissza a vendégeket, ami végül – ha messze nem csak önmagában, de – vereséghez is vezetett.

A hazaiak gyengén dobó (20-ból 6 mezőnyből) irányítója, Tony Parker gyönyörűen osztotta a zsugát a legfontosabb pillanatokban is, az extra periódusban 6 pontot szóró Tim Duncan (17 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz, 4 blokk) pedig a francia kisemberrel vállvetve bevitte a célba a texasi alakulatot, mely tavalyhoz hasonlóan idén is 2-0-lal kezdi a Főcsoport-döntőt.

A következő két felvonást Memphis-ben játsszák a felek, s az eddigi meggyőző San Antonio-fölény ellenére sem lehet leírni az ötödik kiemeltet, mely már idén is nyert párharcot 0–2-ről, méghozzá az első körben, a Clippers ellen.

A játéknap öt legszebb jelenete

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 93–89
(15–13, 31–18, 30–33, 9–21, 8–4) – hosszabbítás után
A Spurs legjobb dobói: Duncan 17, Parker 15, Splitter 14
A Grizzlies legjobb dobói: Conley, Bayless 18-18, Z. Randolph 15
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a San Antonio javára

A KLUBCSÚCS SEM VOLT ELÉG A CLIPPERS-EDZŐTŐL

Nem hosszabbítanak szerződést Vinny Del Negróval, az idényben 56 győzelemmel klubcsúcsot felállított Los Angeles Clippers vezetőedzőjével.

A tréner három szezonon át vezette a gárdát, ez alatt 128 sikert és 102 vereséget könyvelhetett el, idén és tavaly a rájátszásba is bejutott az együttes. A mostani évadban azonban – mialatt volt egy 17 meccses győzelmi sorozata is – hiába sikerült megnyernie a Csendes-óceáni csoportot, a Clippers úgy esett ki 4–2-es összesítéssel a playoff első körében a Memphis Grizzlies alakulatával szemben, hogy az első két összecsapást megnyerte.

A klub még nem választotta ki Del Negro utódját.

MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik