A Rangers nyerte a washingtoni maratonit

Vágólapra másolva!
2012.05.03. 09:08
null
Marián Gáborík lövése után a Rangers-játékosok kezdhettek ünnepelni (Fotó: Reuters)
Címkék
A New York Rangers háromszori hosszabbítást követően 2–1-re nyert a Washington Capitals otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának második fordulójában, ezzel 2–1-re vezet a párharcban. A játéknap másik mérkőzésén a Nashville Predators hazai környezetben szépített a Phoenix Coyotes ellen.

 

Marián Gáborík a legjobbkor törte meg a nyolc mérkőzés óta tartó gólcsendjét, a szlovák szélső a harmadik hosszabbítás 15. percében vette be a Washington kapuját, ezzel a Rangers került egy lépéssel közelebb a főcsoportdöntőhöz. Nemcsak az első két túlóra nem hozott gólt, hanem az első és a harmadik harmad sem. A második játékrészben a New York-iak Ryan Callahan emberelőnyös találatával szereztek vezetést, John Carlson azonban öt percen belül egyenlített.

Az első hosszabbítás során Alekszandr Ovecskin a fővárosiak javára dönthette volna el a maratoni hosszúságú csatát, de lövése a kapuvason csattant. Henrik Lundqvist 45 védést mutatott be a New York kapujában, a másik oldalon pedig az újonc Braden Holtby 47 lövést hárított. A mérkőzés helyi idő szerint 19.40-kor kezdődött, és csak éjfél után 14 perccel ért véget. Lesz mit kipihenniük a játékosoknak.

A játéknap másik mérkőzése 60 perc alatt eldőlt, miután a Phoenix hiába próbálkozott, nem tudott válaszolni a Nashville két korai góljára – amit David Legwand és Mike Fisher jegyzett két nagy védelmi hiba után. Pekka Rinne 32 védéssel zárt hibátlan napot a Predators kapujában. A Nashville-nek létfontosságú volt győznie, hiszen egy újabb vereséggel már 3–0-s hátrányba került volna, így viszont pénteken – szintén hazai pályán – egyenlíthet.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Washington Capitals (7.)–New York Rangers (1.)1–2 – háromszori hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–2
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Nashville Predators (4.)–Phoenix Coyotes (3.)2–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik