A Phoenix kisöpörte a San Antoniót

Vágólapra másolva!
2010.05.10. 08:00
null
Rajon Rondo (Boston, középen) LeBron James (balra) és Anthony Parker (mindkettő Cleveland) gyűrűjében<br />(Fotó: Action Images)
Az &eacute;szak-amerikai kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) r&aacute;j&aacute;tsz&aacute;s&aacute;ban megvan a Nyugati főcsoport első d&ouml;ntőse: a Phoenix Suns az előd&ouml;ntőben &bdquo;s&ouml;pr&eacute;ssel&quot; v&eacute;gzett a San Antonio Spursszel. A Keleti főcsoport előd&ouml;ntőj&eacute;ben viszont a Boston m&aacute;sodszor is egyenl&iacute;tett a Cleveland ellen.

A Celtics egy markáns 31–22-es első negyeddel kezdte a találkozót, majd a nagyszünetig biztosan tartotta előnyét, de a harmadik felvonás hétpontos vendégsikere (20–27) izgalmas hajrát sejtetett. Nem lett az, a házigazdák összekapták magukat, és végül biztosan nyerték a negyedet, így a találkozót is.

A mérkőzés legjobbja a bostoni Rajon Rondo volt, aki 29 ponttal, 18 lepattanóval – közte 14 védekezővel – és 13 assziszttal, vagyis tripla duplával vezette győzelemre csapatát. Pedig a 9/20-as mezőnybeli mutató, megspékelve egy rontott triplával és öt büntetővel nem kiugró teljesítmény. A Cleveland legeredményesebb dobója a 22 pontos LeBron James volt. A Cavaliers ászának ezúttal a kinti dobások nem jöttek össze: a hárompontos vonalon túlról mind az öt kísérletét elrontotta.

Eva Longoria bánata egyben az öröme: legalább férjét, Tony Parkert többet látja odahaza (Fotó: Aciton Images)
Eva Longoria bánata egyben az öröme: legalább férjét, Tony Parkert többet látja odahaza (Fotó: Aciton Images)

Folytatás Clevelandben, az eddigi eredmények alapján továbbra is bármi megtörténhet, hiszen mindkét csapat tudott idegenben nyerni a párharcban.

Nem úgy a másik párosban, ahol a Phoenix elsőként biztosította a helyét a főcsoport döntőjében, miután a lehető leggyorsabban, négy mérkőzés alatt végzett a San Antonio ellen az elődöntőben. A Spurs az utolsó életben maradási esélyébe próbált meg belekapaszkodni, ám ez csupán arra volt elegendő, hogy a négy vesztes mérkőzés legkisebb különbségével maradjon alul riválisával szemben.

Sorrendben kilenc, nyolc, tizennégy pont volt a két együttes között, ezúttal csupán hat. Bár ez legalább annyira érdekli a Phoenix játékosait, mint amennyire vigasztalja a San Antonio kosarasait. Semennyire.

Pedig a Spurs tényleg összekapta magát, és megpróbált mindent, az első negyed végére meg is lépett hat ponttal. A Suns azonban gyorsan rákontrázott ellenfelére, és a 31–22-es második felvonást követően már átvette a vezetést. A záró részhez érve azonban megint csak egy pont volt a Suns előnye, de a Dudley, Stoudemire, Nash trió vezérletével, és az utolsó fél perc négy sikeres büntetőjével hozta a továbbjutást érő győzelmet a vendégcsapat.

Hiába dobott Tony Parker 22 pontot, csapata kiesett. A győztes együttesből Amar'e Stoudemire 29 pontig jutott, de a 20 pontos Steve Nash is odatette magát. A Suns ellenfele a főcsoport döntőjében a LA Lakers (1.)–Utah (5.) párharc győztese lesz, amelyben előbbi csapat 3–0-ra vezet, tehát csak egy lépés választja el a Los Angelest a Phoenixtől.

NBA, RÁJÁTSZÁS 
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs (7.)–Phoenix Suns (3.) 101–107
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye 4–0, a Phoenix javára
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Boston Celtics (4.)–Cleveland Cavaliers (1.) 97–87
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik