A Phoenix egy lépésre a főcsoportdöntőtől

Vágólapra másolva!
2010.05.08. 07:54
null
Járt a gratuláció Goran Dragicnak, a Suns kosarasa jelentős érdemeket szerzett a Spurs legyőzésében (fotó: Action Images)
Címkék
A San Antonio otthonában is nyert, így már csak egy győzelemre van szüksége a főcsoportdöntőbe jutáshoz a Phoenix Sunsnak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A Phoenix a két hazai megnyert mérkőzés után lépett pályára Texasban, és újabb sikerével közel került ahhoz, hogy megtörje a „Spurs-átkot”: a San Antonio 2003 óta négyszer is elbúcsúztatta a Sunst a rájátszásban.

Ezúttal viszont fordulhat a kocka, és a harmadik győzelemben főszerepet vállalt Goran Dragic, aki 26 pontjából 23-at az utolsó negyedben ért el. A szlovén játékos ebben a játékrészben tizenegy dobással próbálkozott, ebből kilenc sikeres volt, köztük a négy hárompontos kísérlet.

Jason Richardson 21 pontot, Grant Hill 18-at szerzett. A Spursnél Manu Ginóbili 27 egysége nem volt elég a sikerhez, míg a kezdőcsapatba visszatérő Tony Parker nem fogott ki jó napot, 17 dobásából csak öt volt pontos, így 10 ponttal fejezte be a meccset.

Idegenbeli siker született Bostonban is, ahol a Cleveland vendégszerepelt. Az első negyedben remekelt LeBron James, aki 38 pontjából 21-et ekkor szerzett. A klasszis kiosztott hét gólpasszt, valamint leszedett nyolc lepattanót is a mérkőzés folyamán.

A Cavaliersnél Antawn Jamison 20 ponttal és lepattanóval, míg Shaquille O'Neal 12 ponttal és kilenc lepattanóval végzett.

Az NBA-története legnagyobb hazai playoffvereségét elszenvedő Celtics első 13 dobásából csak három volt sikeres, az első negyed 27 százalékos dobómutatója azt jelentette, hogy a Cleveland 21 pontos előnyhöz jutott. A Boston legutóbbi meccsén remeklő, 19 asszisztot kiosztó Rajon Rondo ezúttal 18 pontig és nyolc gólpasszig jutott.

 

 ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 95–124
A párharc állása: 2–1 a Cleveland javára  
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs–Phoenix Suns 96–110
A párharc állása: 3–0 a Phoenix javára  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik