A Miami egy győzelemre a nagydöntőtől

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 07:35
null
James és a Miami a harmadik negyedben szárnyalt (Fotó: Reuters)
LeBron James a harmadik negyedben 16, összesen pedig 30 ponttal segítette győzelemhez a Miamit az Indiana Pacers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoportdöntőjének ötödik mérkőzésén. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban így ismét a Heat vezet – 3–2-re.

LeBron James elképesztő harmadik negyedbeli produkciója és több hazai kiegészítő emeber nem várt plusza adta meg a szükséges extrát ma a Miami Heatnek, miközben a Pacers látszólag elkészült minden erejével a keleti döntő ötödik mérkőzésén.

Félidőben négy ponttal ment az Indiana és bizony a tavalyi bajnok hálát adhatott a sorsnak, hogy csak ekkora hátrányban volt, hiszen a 27 pontos, 11 lepattanós, 5 gólpasszos Paul George nagyon összekapta magát legutóbbi betlijét követően és lényegesen összeszedettebb játékot produkálva tartott előrébb a Pacers, mint a meglepően kevés energiával támadó Miami.

Ami késett azonban, az nem múlott: a harmadik etapban LeBron James (30 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 2 szerzett labda) egyrészt a maga 16 egységével egyedül túldobta az ebben a 12 percben mindössze 13 pontot összekaparó harmadik kiemeltet, másrészt a floridaiak 30, ebben a negyedben szerzett pontjai közül 25-ben „benne volt a keze" egy-egy kosár vagy gólpassz formájában.

Mivel a záró etapnak 13 pontos vezetéssel vághatott neki a Heat – amely addigra teljesen „ki is véreztette" áldozatát – nem volt kérdés, melyik csapat nyeri a derbit, nem is tudott már látótávolságon belülre jönni az Indiana, melynek kezdő hátvédsora (George Hill és Lance Stephenson) összesen 5 pontra és 2 mezőnykosárra volt képes ezen a játéknapon, így hiába brillíroztak a Pacers nagyemberei.

A címvédő győzelmének kulcsa volt, hogy gyakorlatilag egálra hozta ki a lepattanózás mellett a festékben szerzett pontok különversenyét is.

PLUSZ, MÍNUSZ
A nap hőse: LeBron James, aki egy tökéletes, valamint igen aktív harmadik negyeddel el is döntötte a találkozót - 30 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz az össztermés, melynek több, mint a fele az említett 12 percben jött össze az MVP számára.
A nap lúzere: A Pacers hátsó udvara – a George Hill, Lance Stephenson, DJ Augustin trió – közös erővel 5 pontig jutott, s csak 2 mezőnykosarat értékesített, így nem csoda, hogy a negyedik etapra már eldőlt a derbi.

Az sem elhanyagolható, hogy a gyengébb napot kifogó és több apró sérüléssel küszködő Dwyane Wade (10 pont, 8-ból 3 mezőnyből) és a most nagyon súlytalan Chris Bosh (7 pont, 5 lepattanó) „helyett" Udonis Haslem (16 pont, 9-ből 8-as mezőnymutatóval), illetve Mario Chalmers (12 pont, 6 gólpassz) megbízhatóan teljesítettek támadásban és rendre értékesítették az üres helyzeteiket.

A hatodik mérkőzést két nap múlva rendezik Indianában, s bizony újfent ritmust kell váltania az Indianának, mely a rövid érdemi rotációja és az egyébként nem rossz képességű csereemberek érthetetlenül gyenge produkciója okán látszólag teljesen kimerült egy szépen lehozott félidő után, illetve a hosszú playoff-menetelést követően, míg a Miami kis túlzással nyomás nélkül küzdve próbálhatja meg idegenben lezárni ezt a szériát.

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Miami Heat–Indiana Pacers 90–79
A Heat legjobb dobói:
L. James 30, Haslem 16, Chalmers 12
A Pacers legjobb dobói:
George 27, Hibbert 22, D. West 17
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik