A másodikat is hozta a GSW, elvette a Philly pályaelőnyét a Miami

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 08:27
null
Dwyane Wade elővett valamit a régiből (Fotó: nba.com)
Ugyan a nagyszünetben még a San Antonio vezetett, a Durant, Thompson, Iguodala trió remeklésével a fordulás után már nem adott sok esélyt ellenfelének a címvédő Warriors, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban. A Sixers viszont nem bírta megvédeni a pályaelőnyét, a Dwyane Wade által húzott Miami nyerni tudott Philadelphiában, így jó szájízzel utazhat haza – nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában!

 

Philadelphia 76ers–Miami Heat 103–113

Wade és a Heat visszavágott. Ugyan ezúttal sem nyitott igazán jól a Miami, de a második negyedben átvette az irányítást és hirtelen elkezdett működni az, amit Erik Spoelstra kitalált – Hassan Whiteside most is csak 15 percet játszott és leginkább Kelly Olynyk volt a center, de a hátvédsor sokkal jobban teljesített, mint legutóbb. Különösen a playoffveterán Dwyane Wade volt elemében, aki 26 perc alatt 28 pontot szórt (11/16 mezőnyből) és leoktatta a Sixerst – régi önmagát idéző kosarakat süllyesztett el, az említett második negyedben például egymaga 15 egységet küldött a gyűrűbe, de a záró etapban is a legjobbkor szólt hozzá. Mellette Goran Dragic (20 pont, 8/14 mezőnyből), James Johnson (17 pont, 7/7 mezőnyből, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), Josh Richardson (14 pont, 3 blokk) és az említett Olynyk (11 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is jó egyéni teljesítményt szállított, védekezésben is rendben volt a gárda, így a 19 ponttal megnyert második játékrész után már végig előnyben is volt és egy kisebb megingást (98–96-ra zárkózott a Philly, mielőtt Wade villanásaival ismét meglépett a Heat) leszámítva magabiztosan nyerte a mérkőzést. Ezzel az első meccsen kapott 130 pont ellenére sikerült elvennie a pályaelőnyt a Spoelstra-legénységnek, Wade-ék utazhatnak jobb szájízzel Floridába.

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere akezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere akezdo5.hu

Kifogyott a töltény. Az első meccsen remekül játszott és főleg szenzációsan dobott a Philadelphia, ezen a találkozón viszont utóbbiból már semmit sem láttunk, borzasztó hatásfokkal tüzeltek a hazaiak. Brett Brown nem sokat vacakolt, rögtön a kezdőbe tette Ersan Ilyasovát és a legutóbbi második félidőben kiválóan működő small-ballt erőltette most is, de ezúttal ez nem működött: az Ilyasova, Covington, Redick trió 2/18 hármast tudott a gyűrűbe küldeni, amelyhez a Saric, Belinelli páros még 5/18-at tett hozzá, így csapatszinten 19,6 százalékos kinti mutatóval zártak. Ebben a rendszerben így nem lehet nyerni még akkor sem, ha Ben Simmons (24 pont, 10/17 mezőnyből, 9 lepattanó, 8 gólpassz, 2 eladott labda, 2 blokk) ezúttal is zseniális volt, egymaga nem tudott mit kezdeni a sokkal jobban működő Heattel – így is izgalmassá tették a negyedik negyedet, Simmons hét pontjával és három gólpasszával feljöttek 98–96-ra, de innentől 3/12-t hajított mezőnyből a gárda és eladott jó pár labdát is, ezért nem tudott fordítani. Hiába az első meccsen bemutatott gála, végül mégis elúszott a pályaelőny, azaz még jobban várhatják, hogy Joel Embiid is bekapcsolódjon a párharcba.

A 76ers legjobb dobói: Simmons 24, Saric 23/9, Belinelli 16/6
A Heat legjobb dobói: Wade 28, Dragic 20/3, J. Johnson 18/6

A párharc állása: 1–1.

Golden State Warriors–San Antonio Spurs 116–101

Javult a Spurs, de nem eleget. Az első meccshez képest sokkal potensebb támadójátékot mutatott be a Spurs, bár tegyük hozzá, hogy nem azért, mert jól dobott – a csapatszinten elsüllyesztett 4/28 tripla egészen botrányos és összességében is alig jutottak 40 százalék fölé a vendégek mezőnyből. Viszont LaMarcus Aldridge és az első félidőben még (addig 10 pont, utána 2) a kezdőbe kerülő Rudy Gay egy-egyei ezúttal sokkal jobban működtek, ehhez hozzátett egy-két nagy dobást a végül 21 ponttal záró Patty Mills, a padról némi fineszt és 22 pontot hozott a Gasol, Ginóbili páros, ráadásul kiválóan használták ki a GSW eladott labdáit, így vezettek is a nagyszünetben. A fordulás után azonban egyre kevésbé volt hatékony a rendszer, miközben védekezésben képtelenek voltak semlegesíteni a Warriors fő fegyvereit, így hiába dobott ezúttal 34 pontot (11/21 mezőnyből, 12/12 büntető, 12 lepattanó) LaMarcus Aldridge, a második félidőt 21 egységgel bukta el és végül újabb vereséget szenvedett a San Antonio. Gregg Popovich megpróbált változtatni azon, amin tudott, de ez nem bizonyult elégnek, meglátjuk, hogy otthon mennyiben tud fordítani a dolgok menetén.

A fordulás után feljebb kapcsolt a Warriors. Az első félidőben még leginkább Kevin Durant játékaiból élt a címvédő és főleg az eladott labdák miatt volt 53–47-es hátrányban, de aztán a nagyszünetet követően ellentmondást nem tűrően jött vissza a pályára Steve Kerr csapata és egy 19–6-os rohammal megfordította az összecsapást. A végig remeklő Durant (32 pont, 10/16 mezőnyből, 6-6 lepattanó és gólpassz) mellé az első félidei hét pont után felnőtt Klay Thompson (végül 31 pont, 5/8 tripla), támadásban extrát hozott (14 pont, 4/5 tripla) Andre Iguodala és végül 50 százalék feletti mezőnymutatóval, 32 gólpasszal és a második félidőben már minimális eladott labdával hozták az újabb sikert – ezúttal nagyobb erőket kellett mozgósítaniuk, ám megoldották a feladatot. A záró etap elején Thompson gyors nyolc pontjával két számjegyűvé vált a különbség és innentől már nem volt visszaút, a GSW teljesítette, amit kellett és 2–0-s előnnyel utazhat el San Antonióba – ott azért más lesz a helyzet, de egyelőre nincs mire panaszkodniuk.

A Warriors legjobb dobói: Durant 32/9, Thompson 31/15, Iguodala 14/12
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 34, Mills 21/9, Gay 12

A párharc állása: 2–0 a Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik