A Magic két lépésre van a csodától

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 07:48
null
Paul Pierce és Kevin Garnett dühös volt az újabb vereség miatt (Fotó: Action Images)
A 21 pontig és 10 lepattanóig jutó Dwight Howard vezette Orlando Magic 113–92-re legyőzte a Boston Celtics együttesét az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében, így a bostoniak már csak 3–2-re vezetnek a párharcban. Ha a Magic megnyerné a hátralévő két meccset, akkor történelmet írna.

Néhány napja még úgy tűnt, hogy a Boston magabiztosan kisöpri az Orlandót a Keleti főcsoport döntőjében, miután már 3–0-ra vezetett a párharcban. Ám a negyedik meccsen magára talált a Magic, és győzött, majd magyar idő szerint szerda éjjel az ötödik meccset is megnyerte.

A Dwight Howard vezette hazai együttes 113–92-re nyert, a csapat ásza 21 pontja mellett 10 lepattanót is gyűjtött.

A Magicnek így még van esélye a továbbjutásra, de ehhez győznie kell a következő találkozón (is), amelyet azonban Bostonban rendeznek.

„Nem tudom, lehet-e azt állítani, hogy van esélyünk, amikor három kettes hátrányban idegenben kell pályára lépnünk. Még mindig úgy tekintek a párharcra, mintha egy nagy hegyet másznánk meg. De az tény, hogy javult a játékunk" – mondta Stan Van Gundy, a Magic edzője.

Ha az Orlandónak sikerül „megmászni a hegyet", akkor biztosan bekerül az NBA históriás könyveibe, mivel a liga történetében még egyetlen csapat sem volt képes 3–0-s hátrányból megnyerni a párharcot a rájátszásban.

„Úgy érzem, hogy ha továbbra is hiszünk magunkban, bízunk egymásban, és olyan keményen játszunk, ahogy csak tudunk, akkor bármi megtörténhet" – mondta bizakodóan Howard.

A Boston nem csak a meccset veszítette el, hanem valószínűleg Kendrick Perkinst is, aki a hetedik technikaiját kapta meg a playoffban, míg Glen Davis és Marquis Daniels megsérült a meccsen.

NBA
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Orlando Magic–Boston Celtics 113–92
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik