A Lakers és a Magic közel a söpréshez

Vágólapra másolva!
2010.05.09. 08:35
null
Bryanték közel a főcsoportdöntőhöz (Fotó: Action Images)
Címkék
A Los Angeles Lakers nehezen, az Orlando Magic biztosan nyerte meg a harmadik mérkőzését az NBA rájátszásának elődöntőjében, így egy győzelemre került a főcsoportdöntőtől. A Los Angeles-iek a Utah Jazz ellen nyertek 111–110-re, míg az orlandóiak az Atlanta Hawkst verték meg 105–75-re.

Szoros mérkőzést játszott egymással a Lakers és a Jazz magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A találkozót a Los Angeles-iek nyerték meg 111–110-re, és az utolsó percekig kiélezett volt a küzdelem.

A hazaiak alig több mint egy perccel a meccs vége előtt még három ponttal vezettek, ám a csapata legjobbjaként 35 pontot szerző Kobe Bryant és a 20 ponttal záró Derek Fisher hárompontosa a Lakerst juttatta előnyhöz, amely már nem engedte ki a kezéből a sikert.

Pedig az utolsó pillanatban még Deron Williamsnek és Wesley Matthewsnak is megvolt az esélye, hogy megfordítsa a meccset, de egyikük sem tudott élni a lehetőséggel.

A Los Angeles így a két együttes harmadik találkozóját is megnyerte, és magyar idő szerint hétfő éjjel kisöpörheti ellenfelét a nyugati elődöntőből.

Hasonló a helyzet a Keleti főcsoportban is, bár a Magic sikeréhez nem férhetett kétség a Hawks elleni harmadik mérkőzésen. Az Orlando magabiztosan, 105–75-re verte meg az  Atlantát, amely története során a rájátszásban elszenvedett legnagyobb különbségű hazai vereségét könyvelhette el.

A 22 pontot szerző Rashard Lewis vezette Magic ezzel egy sikerre került attól, hogy a második párharcát is söpréssel nyerje meg a playoffban, és a kiváló formában lévő orlandóiak – az alapszakaszbeli hajrájával együtt – már 13 nyert meccsnél tartanak sorozatban.

 NBA
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Atlanta Hawks (3.)−Orlando Magic (2.) 75–105
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 az Orlando javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Utah Jazz (5.)−Los Angeles Lakers (1.) 110–111
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Lakers javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik