A Kings ezúttal lenullázta a San Josét a derbin

Vágólapra másolva!
2011.11.29. 08:07
A Los Angeles Kings hosszú idő után szívből örülhetett a kaliforniai derbit követően: az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint keddre virradóra megrendezett játéknapján Terry Murray legénysége 2–0-ra legyőzte a San Jose Sharksot, ezzel elégtételt vett a néhány héttel ezelőtti vereségért és a tavaszi rájátszásbeli párharc elveszítéséért.

Úgy fest, a hétvégén nem véletlenül szakadt meg a San Jose négyes győzelmi sorozata: a Sharks támadói keddre virradóra képtelenek voltak bevenni Jonathan Quick kapuját, holott például a második harmad hajrájában kétszer is emberelőnyben ostromolták. A 200. alapszakaszbeli meccsét teljesítő Quick 33 védést produkált, és idénybeli négy shutoutjával immár egyedül vezeti a ligát (NHL-pályafutása során ez volt a 18. olyan meccse, amelyiken nem kapott gólt).

A nashville-i David Legwand nem kímélte
a 100. NHL-meccsét játszó, sötét mezes
Magnus Paajarvit (Fotó: Reuters)
A nashville-i David Legwand nem kímélte a 100. NHL-meccsét játszó, sötét mezes Magnus Paajarvit (Fotó: Reuters)

Ethan Moreau a 9. percben szerezte meg a vezetést az átvariált támadósorokkal kísérletező hazaiaknak – a balszélső 2009 októbere óta először talált a kapuba, gólcsendje 58 meccsen át tartott –, majd a második harmad elején Mike Richards tette biztossá a fórt, neki ez immár a 12. találata volt a szezonban. A két kaliforniai csapat az idényben egyszer már találkozott: akkor ugyanúgy a Sharks nyert, ahogyan – főleg idegenbeli teljesítménye révén – a tavaszi playoffcsatában. A vendégek ebben a szezonban a harmadik meccsükön mondtak csődöt a gólszerzés tudományában.

A Minnesota–Tampa Bay meccsen a vendégek szerezték meg a vezetést a liga góllövőlistájának második helyén álló Steven Stamkos révén, csakhogy a hazaiak a 32 védést bemutató Niklas Bäckström teljesítményére támaszkodva, Cal Clutterbuck és Pierre-Marc Bouchard góljával még a második harmadban fordítottak, és végül egy üres kapus találattal biztossá is tették győzelmüket. A Wild két vereség után visszatért az előző hetekben kitaposott sikerösvényre (12 meccs, 10 győzelem), és utolérte a Nyugati főcsoportot vezető Chicago Blackhawkst.

Denverben is téma volt a Minnesota, méghozzá azért, mert a vendég Dallas kapusa, Andrew Raycroft a Wild januári legyőzése óta először őrizte győztes csapat kapuját. Raycroft 35 védést bemutatva helyettesítette a sérült Kari Lehtonent volt csapata, a Colorado ellen, amely hiába a liga egyik leghatékonyabb emberelőnyös csapata, ezúttal mindhárom ilyen lehetőségét elpackázta. A Stars Michael Ryder duplája és az idénye nyolcadik találatát elérő Eric Nyström gólja révén nyert.

A meglehetősen rossz passzban lévő (tíz meccs, hét vereség) Edmonton ideális ellenfél volt a Nashville számára, hogy véget vessen négy mérkőzés óta tartó vereségszériájának. A nagy csatát eldöntő gólt Nick Spaling szerezte hét és fél perccel a vége előtt – a találat révén a Predators egyúttal elégtételt vett az Oilersen az elmúlt hetekben elszenvedett két vereségért.

NHL
ALAPSZAKASZ, 52. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 2–0
Minnesota Wild–Tampa Bay Lightning 3–1
Colorado Avalanche–Dallas Stars 1–3
Edmonton Oilers–Nashville Predators 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik