A kiesés szélén a Detroit, a Chicago a nap vesztese

Vágólapra másolva!
2012.04.18. 08:53
null
Hossa hatalmasat ütközött Raffi Torresszel, kórházba kellett szállítani (Fotó: Reuters)
Címkék
A kiesés szélére került a Detroit Red Wings, miután 3–1-re kikapott a Nashville Predatorstól hazai pályán, amely így egy győzelemre került a továbbjutástól az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának negyeddöntőjében. A Chicago Blackhawks 3–2-re elbukta a hosszabbítással záruló mérkőzést a Phoenix Coyotes ellen, ráadásul szlovák játékosát, Marián Hossát is elveszítette, akit hordágyon kellett levinni a jégről, és kórházba szállították, de szerencsére már kiengedték. A Florida Panthers is idegenben nyert, miután 4–3-ra győzött a New Jersey Devils ellen.

 

A Detroit egyre nehezebb helyzetben van, hiszen elveszítette a negyedik meccset 3–1-re a Nashville Predators ellen, így a Nashville 3–1-re vezet a párharcban, s pénteken a továbbjutást is kivívhatja – ráadásul hazai pályán. A Red Wings legjobbja ezúttal a finn kapus, Pekka Rinne volt, aki 40 lövést hárított.

A Phoenix és a Chicago harmadik meccse ismét túlórás mérkőzést hozott, ezúttal a Coyotes jött ki jobban belőle, Mikkel Bödker lövése győzelmet ért a vendégeknek. Azonban a házigazdák nemcsak az összecsapást veszítették el, hanem sztárcsatárukat, Marian Hossát is. A szlovák játékos Raffi Torresszel ütközött, majd hordágyon vitték le, és azonnal kórházba szállították. A támadó jobban van, már ki is engedték a kórházból.

A Florida háromgólos hátrányból fordított a New Jersey ellen – erre legutóbb 1996 májusában volt képes a Panthers a rájátszásban –, a győztes találatot Brian Campbell ütötte a második harmadban emberelőnyből. A Devils mindent bevetett, még a rutinos kapust, Martin Brodeurt is lecserélte Peter DeBoer tréner, ám ezzel sem tudta felrázni a háromgólos vezetés után elaléló csapatát.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
New Jersey Devils (6.)–Florida Panthers (3.) 3–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Florida javára
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Detroit Red Wings (5.)–Nashville Predators (4.) 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Nashville javára
Chicago Blackhhawks (6.)–Phoenix Coyotes (3.) 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Phoenix javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik