A Howard vezette Orlando elkerülte a söprést

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 07:45
null
Nelsont (középen) nem lehetett tartani, csapata egyik legjobbja volt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában az Orlando Magic hosszabbítás után 96–92-re győzött a Boston Celtics otthonában, ezzel elkerülte, hogy győzelem nélkül búcsúzzon a további küzdelmektől. Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Boston vezet 3–1-re, így az Orlandónak továbbra is nagyon nehéz lesz kiharcolnia a döntőbe jutást.

Bostonban talán már mindenki elkönyvelte, hogy a város (egyik) büszkesége, a Celtics a Los Angeles Lakers ellen játssza a liga nagydöntőjét, csakhogy az Orlando Magic nem volt tekintettel a hazai drukkerek érzelmeire.

SZAVAZÁS

Melyik csapat lesz idén az NBA bajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Dwight Howard (32 pont, 16 lepattanó) és Jameer Nelson (23 pont, 9 assziszt) vezette floridaiak hosszabbításban 96–92-re győztek a Boston otthonában, így szépítettek az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Igaz, a Celtics így is 3–1-re vezet, tehát az Orlandónak továbbra is nagyon nehéz lesz kiharcolnia a döntőbe jutást. Hogy mást ne mondjunk: az NBA történetében még soha egyetlen csapat sem volt képes arra, hogy 0–3-ról megfordítson egy rájátszásbeli párharcot.

„Valamikor eljön a pillanat, amikor egy csapat három nullás hátrányból fordít, és megnyeri a párharcot. Hogy mikor, nem tudom, de egyet igen: ez a fordítás a negyedik mérkőzés megnyerésével kezdődik" – adta ki a feladatot tanítványainak a mérkőzés előtt Stan Van Gundy, a Magic vezetőedzője.

Howard és társai az első lépést megtették, s szemük előtt példaként lebeghet a Philadelphia Flyers esete: a Philly három nullás hátrányból fordított a Boston Bruins ellen az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében, s azóta már a nagydöntőbe is bejutott.

A Boston legjobbja a 32 pontig és 11 lepattanóig jutó Paul Pierce volt, igaz, a hazaiak klasszisa a hosszabbításban két hárompontost is elhibázott.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Boston Celtics (4.)–Orlando Magic (2.)                                                                                     92–96 (h. u.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Boston javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik