A hetedik meccs dönt a Washington és a Boston „kutyaviadalán”

Vágólapra másolva!
2012.04.23. 11:22
null
A tavaly a nagydöntőig menetelő Vancouver ezúttal a playoff első körében elbúcsúzott (Fotó: Reuters)
Címkék
A Philadelphia Flyers és a Los Angeles Kings is rövidre zárta párharcát az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján, a Philly sima, 5–1-es győzelemmel állította meg az összetettben 3–0-ról 3–2-re felzárkózó Pittsburghöt, míg a kaliforniaiak Jarret Stoll hosszabbításos góljának köszönhetően 4–1-gyel búcsúztatták az alapszakaszgyőztes, tavalyi finalista Vancouvert. A másik tavalyi döntős, címvédő Boston Washingtonban Tyler Seguin hosszabbításos góljával harcolta ki a hetedik mérkőzést a Capitals ellen.

Két mérkőzés után megadta magát a Pittsburgh a Philadelphiának, a 0–3-ról 2–3-ra felzárkózó Pingvinek a hatodik meccsen már nem bírtak Claude Giroux-val, aki csapata első gólját szerezve (ez volt a hatodik gólja a párharcban) útjára indította a Phillyt a főcsoport-elődöntőbe, majd újabb két találathoz asszisztált (nyolccal zárta a szériát).

A Flyers 5–1-re nyert, és 4–2-es összesítéssel továbbjutott. A meccs után a Philadelphia játékosai és vezetőedzője is azt mondta, Giroux jelenleg a világ legjobb jégkorongozója.

„Tudta, hogy ott kell lennie az első bulinál, ezt is kérte tőlem, és a világ legjobb játékosának nem mondhattam nemet” – mondta a meccs után Peter Laviolette, a Philly vezetőedzője. Giroux szerény maradt, szerinte a csapat legjobbja a 30 védést bemutató Ilja Brizgalov kapus volt.

Jarrett Stoll hosszabbításos gólja révén a Los Angeles Kings még nagyobb meglepetést szerzett, miután a mérkőzést megfordítva nyert a Vancouver elleni párharc 5. meccsén, és búcsúztatta az alapszakaszt megnyerő kanadai gárdát.

„A csapatból sokan először éltük át, milyen az, ha sikerül megnyerni egy playoffpárharcot, nagyon büszke vagyok” – mondta Jonathan Quick, a Kings kapusa, aki 26 védése mellett csak egy gólt kapott, s főszerepet játszott a következő körben a St. Louiszal találkozó kaliforniaiak sikerében.

„Kalapot kell emelnünk a Kings előtt, mert nagyon jól játszottak ebben a sorozatban. Erős csapat, amely megérdemelte, hogy továbblépjen” – ismerte el Alain Vigneault, a Canucks vezetőedzője, aki a harmadik mérkőzésen is Cory Schneidert állította a kapuba Roberto Luongo helyett, és hiába védett 35-ször a kapus, végül elbukott a tavalyi döntőssel.

„Ebben a rájátszásban minden a feje tetejére állt – mondta Schneider. – Rajtunk kívül a Pittsburgh, a Detroit és a San Jose is kiesett, a Rangers is közel van a búcsúhoz, a Boston pedig hosszabbításban harcolta ki a folytatást. Bárki megnyerheti a Stanley-kupát.”

A Bruins háromszor vezetett a Washington ellen a fővárosban a párharc hatodik találkozóján, de a Capitals mindannyiszor egyenlített, le akarta zárni a párharcot. Alekszandr Ovecskin öt perccel a rendes játékidő letelte előtt kiharcolta a hosszabbítást, amelyben ismét a Boston talált be, Tyler Seguin idei első playoffgólja a hazai hetedik meccset érte a címvédő számára.

„Ez a párharc olyan, mint egy kutyaviadal, egyik csapatnak sem fordul meg a fejében, hogy kikaphat. A hetedik meccsnek is mindkét csapat önbizalommal teli vág neki, talán a hazai pálya mellettünk szól, de már semmi sem biztos” – mondta Claude Julien a Boston vezetőedzője. A továbbjutásról döntő meccset magyar idő szerint csütörtök hajnalban játsszák.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Philadelphia Flyers (5. kiemelt)–Pittsburgh Penguins (4.)5–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2
Washington Capitals (7.)–Boston Bruins (2.)3–4 – h.u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Vancouver Canucks (1.)–Los Angeles Kings (7.)1–2 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik