A hetedik meccs dönt a Boston és a Tampa között

Vágólapra másolva!
2011.05.26. 09:39
null
A Bostonra vagy a Tampa Bayre már csak egy összecsapás vár a szezonban (Fotó: Reuters)
Címkék
A Tampa Bay Lightning 5–4-re nyert a Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság Keleti főcsoportjának döntőjében, s ezzel 3–3-ra alakította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot.

A Martin St. Louis, Steven Stamkos, Vinny Lecavalier támadótrió három gólt és összesen nyolc pontot szerzett a Boston elleni hatodik mérkőzésen. A Tampa legerősebb sorának remek teljesítménye (is) kellett, hogy a Keleti főcsoportban csak a hetedik meccs döntsön a továbbjutásról.

A hazaiak már a 36. másodpercben megszerezték a vezetést a hatodik összecsapáson, de a Boston még az első harmadban fordított. A Lightning emberelőnyös gólokkal fordított, sőt a harmadik felvonás elején 4–2-re elhúzott.

A vendégektől a cseh David Krejcí mesterhármast szerzett, ám ezúttal ez is kevés volt. A túloldalon Martin St. Louis két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát az 5–4-es végeredménnyel záruló mérkőzésen.

Érdekes módon 2006 óta nem fordult elő, hogy főcsoportfináléban maximális mérkőzésszám döntsön a továbbjutó kilétéről. A két csapatnak azonban már van rutinja ebben a szezonban végletekig éles párharcokból: a Tampa a Pittsburghöt,a a Boston a Montrealt múlta fölül 4–3-mal még a rájátszás első körében.

A mindent eldöntő, hetedik mérkőzés szombat hajnalban, Bostonban lesz. A Bruins legutóbb 1990-ben jutott döntőbe, és 1972-ben lett legutóbb bajnok. A Tampa Bay története során egyszer játszott döntőt – 2004-ben el is hódította a Stanley-kupát. A mostani továbbjutó a Nyugati főcsoportot megnyerő, alapszakaszgyőztes Vancouver Canucksszal mérkőzhet meg a nagydöntőben.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Tampa Bay Lightning (5.)–Boston Bruins (3.)
5–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik