A főcsoportdöntő küszöbén a Vancouver

Vágólapra másolva!
2011.05.06. 09:37
null
A Vancouver padlóra küldte a Nashville-t, amelyet vasárnap hajnalban ki is számolhatnak (Fotó: Reuters)
Címkék
Második idegenbeli meccsét is megnyerte a Vancouver Canucks a Nashville Predators otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második körében, így 3–1-es vezetést szerzett, és a magyar idő szerint vasárnap hajnalban esedékes ötödik találkozón hazai pályán ki is harcolhatja a Nyugati főcsoport döntőjébe jutást.

Az NHL alapszakaszának küzdelmeit megnyerő Vancouver a Nashville elleni negyedik mérkőzésen visszaszerezte azt a magabiztosságot, amellyel a rájátszás elején 3–0-s előnyre tett szert, s 4–2-es sikerével a főcsoportdöntő küszöbére jutott.

Nem volt egyszerű az út idáig, a Chicago Blackhawks ugyanis 3–3-ra felzárkózott, majd a hetedik meccsen hosszabbítás után győzött a Vancouver, amely a Predators elleni első találkozót is nagy nehezen behúzta. Ezután két hosszabbításos összecsapás következett, felemás sikerrel.

A negyedik felvonás harmadik harmadában azonban Ryan Kesler emberelőnyös, majd Henrik Sedin üres kapus góljának köszönhetően áttörést ért el a Canucks.

„Szorosak a meccseink, de fölényben játszunk, és csak azon múlik a győzelem, hogy ki tudjuk-e használni a lehetőségeinket. Ezúttal sikerült, ami visszahozta az önbizalmunkat,és feldobva várjuk a következő összecsapást" – mondta Henrik Sedin, aki két gólpasszt is kiosztott.

Szintén 1+2-vel zárt a német Christian Ehrhoff, míg a negyedik Vancouver-gólt Alexander Edler szerezte. A kiesés szélére sodródó Nashville-nél Joel Ward és Cody Franson volt eredményes.

NHL
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Nashville Predators–Vancouver Canucks 2–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Vancouver javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik