A Devils lesz a Kings ellenfele a nagydöntőben

Vágólapra másolva!
2012.05.26. 10:22
null
A Devils játékosai örülhettek (Fotó: Action Images)
Címkék
A New Jersey Devils hosszabbítás után 3–2-re győzött a New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság Keleti főcsoport-döntőjének hatodik mérkőzésén, s ezzel 4–2-re megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot. A Devils ellenfele a nagydöntőben a Los Angeles Kings lesz.

A történelem nem ismételte meg önmagát. A New Jersey és a New York 1994-ben is találkozott egymással a keleti főcsoport-döntőben. Tizennyolc évvel ezelőtt a Rangers jutott a nagydöntőbe, ezúttal azonban a Devils.

Az Ördögök a ma hajnali, hatodik mérkőzésen hosszabbításban nyertek 3–2-re, s készülhetnek ötödik Stanley-kupa-döntőjükre a már említett 1994-es vesztes főcsoport-finálé óta.

A 18 évvel ezelőtti, hatodik mérkőzésen Mark Messier zsenialitása döntött. Az akkor a Rangerst erősítő legendás hokis a harmadik harmadban mesterhármast szerzett, 3–3-ra egyenlítve ezzel a párharcot, majd a hetedik meccsen kétszeri hosszabbítás döntött a New York javára.

Érdekesség, hogy már akkor is Martin Brodeur védte a Devils kapuját (nem is rosszul), s ezúttal is a már veterán kapus szomorította a Rangers játékosait. Brodeur összesen 33 védést mutatott be a mai mérkőzésen, nagyban hozzásegítve ezzel csapatát a győzelemhez.

Ezúttal a 2–2-es rendes játékidőt követően végül Adam Henrique találata döntött a hosszabbításban. Így a Devils 1995, 2000 és 2003 után negyedik Stanley-kupa-győzelméért szállhat harcba. Az ellenfél a Los Angeles Kings lesz.

NHL, KELETI FŐCSOPORT
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
New Jersey Devils–New York Rangers 3–2 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik