A Chicago és a Flyers kiharcolta a 7. meccset

Vágólapra másolva!
2011.04.25. 09:32
null
Ben Smith (jobbra) megszerzi a Chicago győztes gólját (Fotó: Reuters)
Címkék
A címvédő Chicago és a Philadelphia is kiharcolta a hetedik, továbbjutásról döntő mérkőzést az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, míg az Anaheimet búcsúztató Nashville Predators története során először nyert párharcot a playoffban.

CHICAGO BLACKHAWKS–VANCOUVER CANUCKS

A Chicago egy lépésre került attól, hogy negyedik csapatként az NHL történetében 0–3-ról megfordítson egy párharcot a rájátszásban. A címvédő az újonc Ben Smith hosszabbításban lőtt találatával nyert 4–3-ra az alapszakaszgyőztes Vancouver ellen, ezzel kiharcolta a hetedik, mindent eldöntő mérkőzést.

A Canucks kapujában Roberto Luongo csak a kispadon kezdett, mégis be kellett állnia a kapuba, mivel Cory Schneider megsérült Michael Frolik büntetőjénél, amellyel egyébként a Chicago harmadszor egyenlített a találkozó során. Luongót megkérdezték, hogyan reagál csapata a sorozatban elszenvedett három zakóra.

„Ugyanúgy, ahogy a Chicago tette – válaszolt az olimpiai bajnok kapus. – Három nullás hátrányban voltak, de felálltak és fantasztikus meccset játszottak, amelyen 7–2-re legyőztek minket. Szóval magukra találtak. Most rajtunk a sor."

BEN SMITH MINDEN ELDÖNTŐ GÓLJA

BUFFALO SABRES–PHILADELPHIA FLYERS

Szintén hosszabbításban vívta ki a hetedik meccset a Keleti főcsoport második helyén végző Philadelphia, amely 5–4-re nyert Buffalóban. A Flyers sikerében a két gólt szerző Danny Briere mellett Brian Boucher játszott még főszerepet, aki az első játékrész végén váltotta a hét lövésből hármat beengedő Michael Leightont. Boucher a második és harmadik harmadban, valamint a túlórában összesen 24 lövést hárított, a Philly győztes találatát pedig a finn Ville Leino szerezte. Helyi idő szerint kedd este Philadelphiában döntenek a felek a továbbjutásról.

VILLE LEINO GÓLJA

NASHVILLE PREDATORS–ANAHEIM DUCKS

Az NHL-ben 1998-ban bemutatkozó Nashville végre túljutott a rájátszás első körén. A történelmi tetthez az Anaheim elleni hatodik meccsen a 22 éves Nick Spaling két góllal járult hozzá, nem csoda, hogy edzője első sorban őt méltatta.

„Nick Spaling nem a sok góljáról híres, viszont nagyon fontos találatokat szerez" – mondta Barry Trotz, aki a kezdetektől a Predators edzője.

Az Anaheim hetedik playoff-szereplése során harmadszor búcsúzott az első fordulóban, míg Nashville-ben még nem tudják, ki vár rájuk a főcsoport elődöntőjében.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Buffalo Sabres–Philadelphia Flyers 4–5 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Nashville Predators–Anaheim Ducks 4–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a Nashville javára
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 4–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik