A Canucks Bostonban nyert a Bruins ellen

Vágólapra másolva!
2012.01.08. 09:00
null
A Boston elbukott a Canucks ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A tavalyi nagydöntős Vancouver Canucks idegenben győzte le a Stanley-kupa-győztes Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). A kanadai csapat 4–3-ra győzött a Bocsok vendégeként.

A Vancouver kiváló emberelőnyös helyzetkihasználásának köszönhette győzelmét, hiszen mindegyik találata (Ryan Kesler, Alexandre Burrows, Henrik Sedin, Cody Hodgson) emberfóros szituációból született.

A Boston 2–1-re még vezetett a szikrázóan kemény találkozón, a második harmadban azonban fordított a Canucks, és végül a vendégeknek sikerült az, ami az előző idény végén nem: meccset nyertek Bostonban.

BOSTON BRUINS–VANCOUVER CANUCKS 3–4

 

 

 

A Philadelphiát Danny Briere vezette győzelemre: a fantasztikus napot kifogó csatár szerezte csapata mindhárom találatát, így a Flyers ráadás után 3–2-re felülmúlta az Ottawa Senatorst.

A Dallas Stars 4–1-re győzött az Edmonton Oilers ellen otthon. A hazaiaktól Jamie Benn – aki az egyenlítő gólt is szerezte – kétszer volt eredményes, míg Richard Bachman 25 alkalommal védett.

A Toronto Maple Leafs háromgólos előnybe került a Detroit Red Wings ellen hazai pályán, de majdnem hagyta kicsúszni a kezei közül a győzelmet. Miután a vendégek egyenlítettek, Joffrey Lupul megszerezte a győztes gólt a harmadik harmadban, így a torontóiak 4–3-ra nyertek. Ezzel a hazaiak sorozatban harmadszor diadalmaskodtak.

TORONTO MAPLE LEAFS–DETROIT RED WINGS 4–3

 

 

 

A Pittsburgh Penguins sorozatban negyedik találkozóját veszítette el, miután 3–1-re kikapott a New Jersey Devilstől. A győztes vendégeknél Ilja Kovalcsuk és Adam Henrique is egy-egy gólig, illetve asszisztig jutott.

NHL
ALAPSZAKASZ, 89. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–Columbus Blue Jackets 0–1
Buffalo Sabres–Winnipeg Jets 1–2 – hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs–Detroit Red Wings 4–3
Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 3–1
Pittsburgh Penguins–New Jersey Devils 1–3
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 4–0
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 5–2
Phoenix Coyotes–New York Islanders 5–1
Calgary Flames–Minnesota Wild 3–1
San Jose Sharks–Washington Capitals 5–2
Boston Bruins–Vancouver Canucks 3–4
Philadelphia Flyers–Ottawa Senators 3–2 – hosszabbítás után
Dallas Stars–Edmonton Oilers 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik