A Boston harmadszor is megverte a Miamit

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 10:18
null
Pierce joggal ünnepel, a Boston harmadszor is győzött (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Boston harmadszor is legyőzte a Miamit a Keleti főcsoportban, így már csak egy győzelemre van a továbbjutástól. Nyugaton viszont a San Antonio és a Utah 0–1-ről fordítani tudott a Dallas, illetve a Denver ellen.

A Miami továbbra is képtelen legyőzni a Bostont, pedig ezúttal nagyon közel állt hozzá, ugyanis alig három perccel a meccs vége előtt még vezetett, igaz, csak két ponttal, 94–92-re.

Ezt követően viszont Rajon Rondo passzaiból előbb Ray Allen, majd Paul Pierce is beszórt egy triplát, és ez döntőnek bizonyult. Az említettek egyébként mindhárman fontos szerepet játszottak a Boston 100–98-as diadalában, ahogy Kevin Garnett is. Közülük a 32 pontos Pierce volt a legeredményesebb.

A másik oldalon Dwyane Wade ezúttal 34 pontig jutott, de ez most sem volt elég, így három meccs után 3–0-ra vezet a Boston a Miami ellen az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A San Antonio a legutóbbi idegenbeli sikere után hazai pályán is megverte a Dallast, így 0–1-ről megfordította a párharc állását. A Spursben a 25 pontig jutó Tim Duncan remek passzokat kapott a hét asszisztot jegyző Manu Ginóbilitől, és a 23 pontos Tony Parker is remekelt, aki talán a legjobb teljesítményét nyújtotta, amióta visszatért hosszú sérüléséből. A mezőny legjobbja a dallasi Dirk Nowitzki volt a maga 35 pontjával.

A Jazz úgy múlta felül másodszor is a Denvert, hogy az egyik legnagyobb klasszisa, Carlos Boozer 20 pont alatt maradt, bár így is dobott 18-at, tehát nem kell szégyenkeznie. A vezér szerepét ezúttal Deron Williams vállalta magára 24 ponttal és 10 asszisztal, de a csereként beszálló Paul Millsap is kimagaslót nyújtott: 22 pont mellett 19 lepattanó is került a neve mellé. A Denverben Carmelo Anthony és Chauncey Billups egyaránt 25-25 pontig jutott, de a többiek még csak a tízet sem érték el, így pedig nem volt esélye a Nuggetsnek.

A Denver a Dallashoz hasonlóan hiába vezetett 1–0-ra, most már hátrányban van.

 NBA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT  
Miami Heat (5.)–Boston Celtics (4.) 98–100
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT  
San Antonio Spurs (7.)–Dallas Mavericks (2.) 94–90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a San Antoniónak
Utah Jazz (5.)–Denver Nuggets (4.) 105–93  
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Utah-nak

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik