A Boston fél lábbal már a nagydöntőben van

Vágólapra másolva!
2010.05.23. 08:50
null
Howard (középen) szerint a Boston lejátszotta őket a pályáról (Fotó: Action Images)
Címkék
A Boston Celtics a harmadik mérkőzését is megnyerte az Orlando Magic ellen az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében: 94–71-re győzött magyar idő szerint vasárnap hajnalban, így fél lábbal már a nagydöntőben van, mivel a liga történetében még egyetlen csapat sem veszített 3–0-s állásról a playoffban.

Nagy bajban van a Magic, miután a Boston elleni harmadik mérkőzését sem tudta megnyerni. Az orlandóiak 94–71-re kaptak ki, így szinte csodára lenne szükségük a nagydöntőbe kerüléshez, mivel az NBA történetében még egyetlen csapat sem tudott felállni a playoffban az első három találkozó elvesztése után.

Pedig a Magic fantasztikus eredménnyel jutott be a Keleti főcsoport fináléjába, miután a Charlotte Bobcats és az Atlanta Hawks ellen is söpréssel lépett tovább. Ám könnyen lehet, hogy ezúttal az Orlandót söprik ki.

„Az egész szezon alatt egyetlen olyan meccsünk sem volt, amelyen az ellenfél lejátszott minket a pályáról és többet dolgozott a sikerért. A Boston azonban ezt tette az elmúlt három mérkőzésen, és ezért tartunk itt" – mondta roppant csalódottan a mindössze hét pontig jutó Dwight Howard.

A Celticsnél hat játékos is legalább tíz pontig jutott, míg a legeredményesebb a csereként beálló és 17 pontot szerző Glen Davis volt. A végig vezető Boston ásza, Paul Pierce az utolsó pillanatokat meg sem nézte a meccsből, miután már biztos volt, hogy csapata győz.

„A nagy tét motivál minket, látjuk magunk előtt a nagy lehetőséget. Sikerre éhesen jöttünk haza erre a két meccsre. A csapat tudja, milyen megnyerni a bajnokságot és küzdeni érte" – mondta Paul Pierce, akit 2008-ban a rájátszás legjobbjának választottak, amikor a Celtics megnyerte a 17. bajnoki címét.

NBA
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Boston Celtics–Orlando Magic 94–71
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik