A Boston elvette az Orlando pályaelőnyét

Vágólapra másolva!
2010.05.17. 07:46
null
Tony Allenék (zöldben) jól kezdték a főcsoportdöntőt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Boston Celtics 92–88-ra nyert az Orlando Magic otthonában az NBA rájátszásában, ezzel 1–0-ra vezet a Keleti főcsoport döntőjében.

Mindkét fél tekintélyt parancsoló teljesítménnyel rukkolt ki a főcsoport elődöntőjében, az Orlando ugyanis 4–0-val intézte el az Atlantát, míg a Boston az alapszakaszgyőztes Clevelandet búcsúztatta 4–2-vel.

A jó sorozatot a Celtics folytatta, amely végig vezetett az Orlando otthonában, a második negyed vége felé nem egyszer húsz ponttal is. Az utolsó játékrész második felében azonban több mint öt percen át nem tudtak betalálni a vendégek, így 88–75-ös előnyük 26 másodperccel a befejezés előtt hárompontosra olvadt (88–85).

A véghajrában azonban a 22 pontig, kilenc lepattanóig és öt asszisztig jutó Paul Pierce és a 25 pontot szerző Ray Allen keze sem remegett meg a büntetőknél, így a Celtics a párharc első felvonásán elvette a Magic pályaelőnyét.

„Voltak nehéz pillanataink a szezon során, amikor kevésbé voltunk türelmesek egymással, de már jobban ismerjük egymást. A rájátszás elején tudtuk, hogy az ellenfelek csapást mérhetnek ránk, de most már képesek vagyunk visszavágni" – mondta Ray Allen a meccs után.

A hazaiak visszakapaszkodásában nagy szerepe volt a 23 pontig jutó Vince Carternek és a 20 ponttal záró Jameer Nelsonnal, de ez sem volt elég a fordításhoz. A Magic magyar idő szerint kedd éjjel vághat vissza az újabb hazai meccsen.

NBA, RÁJÁTSZÁS 
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Orlando Magic (2.)–Boston Celtics (4.) 88–92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik