2008 után ismét Lakers-Celtics nagydöntő

Vágólapra másolva!
2010.05.30. 10:01
null
Bryant szárnyalt, a Lakers döntős (Fotó: Action Images)
Címkék
A párharc első idegenbeli győzelmét aratva, a hatodik mérkőzésen a Los Angeles Lakers 111–103-ra nyert a Phoenix Suns vendégeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság Nyugati főcsoportjának fináléjában, így a címvédő bejutott a nagydöntőbe.

Megismétlődik a 2008-as finálé, azaz a Los Angeles Lakers visszavághat a két évvel ezelőtti nagydöntőbeli vereségért a korábban az Orlando Magic ellen továbbjutó Boston Celticsnek, miután idegenben győzött a Phoenix ellen, és ezzel 4–2-re megnyerte a párharcot.

„A célunk az, hogy megnyerjük a bajnoki címet, a Celtics útban van” – foglalta össze röviden a Phoenix elleni hatodik meccsen 37 pontot szerző és ezzel a mezőny legjobbjának bizonyuló Kobe Bryant, hogy mit gondol a nagydöntőbeli ellenfélről.

„Az Úr vele volt ma este, a kosárlabda istenei az ő oldalát segítették” – mondta másik vezére, a 25 pontos Ron Artest játékáról Phil Jackson, a Los Angeles Lakers mestere, és hozzátehetjük: ha az égiek mellette maradnak, a Bostonnak is alaposan fel kell kötnie a nadrágszíjat.

No, persze a Lakersnek is van még mit javulni, elég ha csak a Suns elleni párharc eredményein nézünk végig: a Los Angeles Lakers úgy jutott tovább, hogy mindegyik mérkőzésen 100 pont felett volt a kapott pontjai száma. Ami nyilvánvalóan a támadójáték dicsérete, az egyben a védekezés kritikája is, a masszív Kelták ellen aligha engedhetik meg ezt maguknak Bryanték.

De visszatérve a Phoenix elleni mérkőzésre… A vendégek a meccs közepén folyamatosan elléptek ellenfelüktől, így hiába hajrázott nagyot a Suns, a fordításra nem volt esély.

A Sunsnál Amare Stoudemire 27, Steve Nash 21 pontig jutott az összecsapás végére, de a Phoenix erejéből csak arra futotta, hogy 15 pontos hátrányból felzárkózott három pontra, fordítani már nem sikerült.

A nagydöntő első mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik Los Angelesben.

NBA
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Phoenix Suns (3.)–Los Angeles Lakers (1.) 103–111
A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Lakers javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik