Street workout gyakorlatok – 4. rész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 19:36
Magosi Zsombor, a BioTechUSA szponzorált Men's Physique versenyzője több sportágban is bizonyította tehetségét a karatétól kezdve a testépítésen át a jelenleg űzött funkcionális edzésig. A street workout manapság egyre divatosabb a fiatalok körében, főleg jó időben – a szabadtéri parkokban felépített eszközök teszik ezt lehetővé. Nincsenek súlyok, csak a saját testsúlyunk jelenti a terhelést, bebizonyítva, hogy nemcsak edzőteremben és edzőgépekkel lehet remek fizikumot kialakítani. Videó sorozatunkban Zsombor segítségével olyan street workout alapgyakorlatokat mutatunk be, amelyeket érdemes begyakorolni és megtanulni. Ha ezeket elsajátítottuk, akkor már igazán jó erőszinttel rendelkezünk. A gyakorlatokat Nagy Dóra, a BioTechUSA edzés és táplálkozás szakértője állította össze és koordinálta.

A sorozat korábbi részeit ITT,ITT és ITT tudjátok megnézni.

Ezúttal a korlátot vettük célba. Ha nincs más eszközünk, vagy a tolódzkodáson kívül szeretnénk új gyakorlatokat is megtanulni a korláton, akkor mutatunk néhány ötletet!

1. Gekkó korláton

A gyakorlat a talajon végzett gekkó nehezített verziója. A gekkó lényege, hogy a törzs csavarodása nélkül fekvőtámasz pozícióban megemeljük az egyik karunkat és ezzel egy időben az ellentétes lábunkat. Haladó törzsizom erősítő gyakorlat, amit végezhetünk ismétlésszámra, vagy akár időre is. Először mindenképp talajon tanuljuk meg a gyakorlatot!


2. Fordított evezés korláton


Bár a videóban Zsombor a majomlétránál végzi el a gyakorlatot, a korláton is elvégezhetjük, úgy, hogy a talajra tesszük a lábunkat, vagy az alsó lábszárunkat feltámasztjuk a korláton. Figyeljünk arra, hogy a törzs végig a lábak meghosszabbítása, az egyenes vonal nem törik meg a csípőnél! Kiváló gyakorlat a hátizmok erősítésére. A törzs stabil tartása mellett közelítsük a mellkasunkat a kézfejek magasságáig.


3. Lábemelés korláton tolótámaszban


Tolótámasz pozícióban emeljük a lábunkat a korlát magassága fölé. Itt már szabadon választott, hogy hogyan játszunk a lábainkkal. A videóban Zsombor nyitja és zárja a lábakat a korlát felett, így a törzsizmok hosszabb ideig vannak terhelés alatt, tehát nehezebb a gyakorlat, ráadásul a combtávolítók és közelítők is munkát kapnak. Remek törzsizom erősítő gyakorlat!


4. Lábnyújtás korláton fejjel lefelé függeszkedve


Szintén remek törzsizom erősítő gyakorlat. Először tanuljuk meg egyenesen megtartani a törzsünket a lábak behúzásával, majd a lábak kinyújtásával fejjel lefelé függeszkedve. Ha ez megy, akkor lehet elkezdeni játszani a lábak mozgatásával. Próbáljuk a korlát magassága alá engedni a lábunkat, lehetőleg nyújtva, majd innen nyújtsuk ki újra, amíg a törzsünk és a lábaink egy vonalba érnek!


A gyakorlatok végzését mindig alapos bemelegítés előzze meg, edzés végén pedig nyújtsuk meg a megdolgoztatott izmokat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik