Vízi Eb: „Úgy érzem, nem fogunk meginogni, megnyerjük az elődöntőt és a...”

Vágólapra másolva!
2016.01.19. 22:24
null
Magyar öröm a belgrádi medence szélén – Horvátország kipipálva, jöhet Montenegró! (Fotó: MTI)
Varga Dénes nem akart közhelyeket pufogtatni, de úgy érzi, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatottat már olyan egység jellemzi, hogy képes lesz megnyerni a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságot. Így látták a szereplők a 8–5-re megnyert, Horvátország elleni negyeddöntőt.

„Egységben, csapategységben voltunk jobbak. Lehet boncolgatni, de a lényeg az, hogy nagyon sokat teszünk azért, hogy egymásért küzdjünk. Próbálom a kliséket elkerülni, de mi már kicist túlmutatunk azon, hogy taktikával vagy erőfölénnyel verünk meg másokat, összekovácsolódtunk úgy, hogy egymásért harcolunk és küzdünk” – mondta a horvátok elleni 8–5-ös győzelmet követően Varga Dénes.

„Sok munkánk van ebben, főleg szárazföldön. Természetesen kulisszatitkokat nem árulok el. A csapatsport már olyan szintre lépett, hogy szárazföldön is nagyon sokat kell tenni azért, hogy működjön a csapat.”

Természetesen kíváncsiak vagyunk ezekre a kulisszatitkokra. De van, ami ennél sokkal fontosabb. Reméljük, hogy ez nem a vége, hanem a kezdete a tornának.

„Úgy érzem, az egész tornán nem fogunk meginogni, és megnyerjük az elődöntőt és a döntőt is.”

„A meccs előtt azt vettem észre, hogy nem annyira a feszültség, mintsem egy egészséges drukk van bennem. Magabiztosak voltunk, ezen a meccsen lett meg az eredménye annak, amiben hittünk, és fontosnak tartottunk és a felkészülés alatt végrehajtottunk. A hit, az egység kijött, ami hihetetlenül jó visszacsatolás nekünk. Az Eb igazából most kezdődött el” – vélekedett immár Gór-Nagy Miklós.

„Sukno és Jokovic határozza meg az ő játékukat, ezt tudtuk. Nyilván ők is így készültek, hogy irányítják majd a támadásaikat, és megszervezik a védekezésüket. De mi sokkal jobban hatástalanítottuk a két klasszisukat. Azok a játékosok, akik fogták őket, minden tekintetben föléjük kerekedtek."

„Megyünk tovább. Magabiztosan mondhatom, hogy ennek a magyar válogatottnak nagyon komoly esélye van.”

A horvát szövetségi kapitány, Ivica Tucak elismerte, hogy megérdemelten nyert a magyar válogatott.

„A magyar csapat támadásban és védekezésben is jobb volt nálunk. Öt gól, az nem túl jó, nagyon kevés, bárki is az ellenfél” – mondta szűkszavúan a horvát válogatott szakvezetője.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
NEGYEDDÖNTŐ
EMLÉKEZTETŐ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 8–5 (2–1, 3–2, 1–1, 2–1)

Belgrád, 2500 néző. Vezette: Naumov (orosz), Buch (spanyol)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – VARGA DÉNES 3, Bátori, ERDÉLYI, HÁRAI 2, Vámos 1, Decker Á. Csere: KIS G., Gór-Nagy, HOSNYÁNSZKY 2, Varga Dániel, Manhercz K.
HORVÁTORSZÁG: Pavic – Sukno, Setka, Buric, Loncar 1, Jokovic 1, Bukic. Csere: Buslje, Pavlovic, VUKICEVIC 2, Petkovic 1, Macan
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Macan (22. p.), Hosnyánszky (28. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Sukno (30. p.)

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
(január 16–23.)
NEGYEDDÖNTŐ
Spanyolország–Görögország 2–6
Szerbia–Oroszország 15–5
Olaszország–Montenegró 7–10
MAGYARORSZÁG–Horvátország 8–5
ELŐDÖNTŐ
Görögország–Szerbia január 20., 20.15
Montenegró–MAGYARORSZÁG január 21., 20.15
A 3. HELYÉRT
Az elődöntő két vesztese január 23.
DÖNTŐ
Az elődöntő két győztese január 23.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik