Átvesszük a montenegróiakkal a „ma nem” leckét!

Vágólapra másolva!
2016.01.21. 09:56
null
Erre a Nagy Viktor-gesztusra alighanem mindenki emlékszik (Fotó: AFP)
A döntőbe jutás és az olimpiai kvóta a tét csütörtökön a magyar férfi vízilabda-válogatott számára az Európa-bajnokságon (mivel Szerbia már kijutott Rióba, a másik finalista viszi majd el az egyetlen, Belgrádban kiosztásra kerülő helyet). Az út hasonló, mint a barcelonai világbajnokságon volt 2013-ban: Horvátország legyőzése után ezúttal is Montenegró következik (20.15-kor kezdünk), csak itt egy körrel hamarabb léptünk a (már kitaposott?) ösvényre. A mai győzelem esetén még egy szerbek elleni döntő következne – Belgrádban, telt ház előtt.

Persze ne szaladjunk ennyire előre! Nagyon ne! Egy olyan csapat ellen kell megvívnunk az első csatát, amely a negyeddöntőben Olaszországot győzte le, pedig Alessandro Campagna együttesét előzetesen sokan a döntőbe várták a nem szerb ágról.

Ehelyett Montenegró tökéletes állapotban, ezer fokon égve érkezett meg a mérkőzésre, s gyakorlatilag esélyt sem adott az olaszoknak. Nagyon jó csapat, de reméljük, a negyeddöntőben láthattuk a csúcsteljesítményt tőlük, ma nem fognak olyan jól pólózni. Apropó, „ma nem”.

Ha vízilabdában nem annyira jártas olvasóink nem is tudják felidézni azt a bizonyos, Montenegró elleni világbajnoki döntőt két és fél éve, egyvalakire nagyon sokan emlékezhetnek. Legalábbis a gesztusaira, és a szállóigévé vált „ma nem" kijelentésére. Ő Nagy Viktor, aki annak idején már a meccs elején jelezte a montenegróiaknak, hogy itt bizony csak az ezüstéremben gondolkodhatnak.

Összefoglaló Nagy Viktor védéseivel:



A magyar kapus hihetetlen bravúrokat mutatott be, majd védései után froclizta az ellenfelet, amivel még inkább elbizonytalanította a montenegrói játékosokat. Utáltuk volna ellenfélként, de istenítettük magyarként. Pláne, amikor láttuk a srácokat a vízben, majd a víz partján ünnepelni. És a dobogón, aranyéremmel a nyakukban...

Viktor azóta sem változott, brutálisan jól véd. Ezt tette a horvátok elleni negyeddöntőben is itt Belgrádban, amit biztos, hogy láttak a montenegrói játékosok is. És talán már azt is tudják, mit jelent az, hogy „ma nem”. Ha mégsem, este újra átvesszük velük a leckét.

Riport Nagy Viktorral:

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG – CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
FÉRFIAK
A 13–16. HELYÉRT

9.00: Törökország–Grúzia
A 9–12. HELYÉRT
10.30: Franciaország–Hollandia
AZ 5–8. HELYÉRT
18.45: Olaszország–Horvátország
ELŐDÖNTŐ
20.15: Montenegró–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)

NŐK
AZ 5–8. HELYÉRT
12.00: Franciaország–Görögország
13.30: Németország–Oroszország
ELŐDÖNTŐ
15.45: Hollandia–Spanyolország (Tv: M4 Sport)
17.15: MAGYARORSZÁG–Olaszország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik