Vízilabda: már nem a legendás szerb edző irányítja a Crvena zvezdát

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.13. 16:50
null
Dejan Szavics harmadszor is felállt a Crvena zvezda kispadjáról (Fotó: Getty Images)
Már nem Dejan Szavics a Crvena zvezda férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője – írja a totalwaterpolo.com


„A Crvena zvezda férfi vízilabdacsapata hivatalosan is bejelenti, hogy Dejan Szavics és a klub közös megegyezéssel véget vetett az együttműködésnek. Az idény második felében Alekszandar Filipovics másodedző veszi át a csapat irányítását” – olvasható a klub hivatalos közleményében. Filipovics korábban már dolgozott a Crvena zvezda vezetőedzőjeként, sőt a 2020–2021-es kiírásban az irányításával a Szerb Kupát is megnyerte a csapat.

A 47 esztendős szakember tavaly februárban harmadik alkalommal ült le a Crvena zvezda kispadjára, akkor Mirko Vicsevicset váltotta.

Szavics vezérletével a Crvena zvezda ebben az idényben a nyolcaddöntőig jutott az Eurokupában, ott azonban a Vasas kiejtette a szerbeket. A hazai bajnokságban a negyedik helyen áll a Crvena zvezda a Radnicski, a Novi Beograd és a Partizan mögött.

Dejan Szavics igazi legendának számít Szerbiában, hiszen tíz éven át ült a férfi vízilabda-válogatott kispadján, s ez idő alatt minden trófeát hazavitt: 2016-ban és 2021-ben olimpiai aranyéremig vezette a szerb nemzeti együttest, 2015-ben vb-, 2014-ben, 2016-ban és 2018-ban pedig Eb-aranyérmet szerzett az általa vezetett csapat, amely irányítása alatt hatszor nyerte meg a Világligát, ugyanakkor a legutóbbi, spliti Európa-bajnokságon a magyarok elleni 16–7-es csoportbeli és a franciák elleni nyolcaddöntős vereség után a szerbek a csalódást keltő kilencedik helyen zárták a kontinensviadalt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik