Vízilabda: Kemény Dénes már látja a javítás lehetőségeit

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.15. 18:29
Nagyon sok dolgot tanulmányozott át a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját a szövetség elnöki tisztére cserélő Kemény Dénes, aki két hete állt munkába, és már tudja, mik a legfőbb teendők.

„Most már látom mindenhol a változtatási igényeket, a javítás lehetőségeit" – nyilatkozott az MVLSZ új első embere kedden a nemzeti együttes honlapjának (vlv.hu). Kiemelte, hogy az egész sportág versenyeztetésének hatékonyabbá tétele az egyik alapvető feladat. (vlv.hu). Kiemelte, hogy az egész sportág versenyeztetésének hatékonyabbá tétele az egyik alapvető feladat.

Ugyanez vonatkozik a TAO-bírálati rendszerre, mert az tapasztalom, hogy ennek a költsége nagyon "elszállt". Miközben a társaságiadó-kedvezményekből sok pénz érkezik a sportágba, ennek a rendszernek a működtetése eddig sokba került a szövetségnek, ezt a költséget mindenképpen meg kell próbálnunk csökkenteni - erre is vannak már elképzelések" - mondta.

Kemény Dénes az elmúlt napok legfontosabb fejleményének azokat a megbeszéléseket minősítette, amelyeket a 2021-re tervezett budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokság pályázatával kapcsolatban folytatott.

„Azon dolgozunk, hogy sikerüljön beadni pótlólagos eljárás keretében a magyar pályázatot. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke fontos elnökségi tag a nemzetközi szövetségben, ezért lobbizik és közben itthon tárgyaltunk arról, hogy a pályázathoz elengedhetetlenül szükséges kormánygarancia a birtokunkban legyen" – jelentette ki az elnök. Hozzáfűzte, hogy vasárnap Debrecenben találkozott Kósa Lajos polgármesterrel, aki pozitívan nyilatkozott, s arról tájékoztatta őt, hogy mindent megtesz a pályázat beadásához szükséges kormányzati elkötelezettségért. Rövid időn belül eldől tehát, hogy Magyarország eséllyel próbálkozhat-e egy pályázat pótlólagos benyújtásával.

„Nagyon nagy jelentőségű dologról van szó, ennek érzékeltetésére elég annyi, hogy a legutóbbi világbajnokságok televíziós nézettsége 3.5 milliárd volt szerte a világon" – hangsúlyozta az elnök, aki Debrecenben nagy örömmel konstatálta, hogy a TAO-s lehetőségnek köszönhetően egy újabb 50x25 méteres uszoda megépítését készül megpályázni a város. Az általános hazai létesítményhelyzetet érintve leszögezte: nagyon örül, hogy bár elnökként ehhez még nem sok köze volt, jól alakulnak a dolgok uszodafronton.

„Folyamatban van öt uszodaépítés, illetve -befedés. Készül a ceglédi és a szentesi fedett uszoda, amelyek méltók lesznek ahhoz a szerephez, amit e két város betölt a sportágban. Szintén a TAO-pályázatok keretében fedetté válik két élcsapatunk uszodája, a szolnoki és a szegedi, és egy teljesen új beruházásról is beszámolhatok: a gödöllői Szent István egyetemen is új uszoda épül" – összegzett a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke, majd így folytatta:

„Ez két dolog miatt is szívügyünk. Egyrészt az egyetemmel szerződése van a szövetségnek, a tehetséges fiatal pólósok továbbtanulásában nyújtanak segítséget. Emellett ez is egy négyes hasznosítású - vagyis az oktatást, a lakosságot, az egyetemi sportot és az élsportot egyformán kiszolgáló - létesítmény lesz és ráadásul egy olyan, 180-200 ezer lakosú kistérségben, ahol jelenleg semmilyen lehetőség nincs uszodába menni. Szóval úgy gondolom, ahhoz képest, hogy két hete dolgozom elnökként, talán valamennyi már látszik" – nyilatkozott Kemény Dénes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik