nemzetisport.hu 2021.02.06 17:22 Frissítve: 2021.02.06 17:30

Vízilabda: Benedek Tibor itt hagyta az örökségét – Märcz

Az Origo interjút készített a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Märcz Tamással, ebben szóba került az Év Sportolója Gála, a 2021-re halasztott tokiói olimpia és Benedek Tibor is.

Märcz Tamás szerint az a legfontosabb, hogy a játékosokból kihozzák a legtöbbet (Fotó: Polyák Attila – Origo)

 

– Hiába lett 21 év után újra Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott tavaly januárban, az Év Sportolója Gálán „csak" a dobogó legalsó fokára fért oda a magyar fociválogatott és a Ferencváros mögött. Mit szólt hozzá?
– Ami biztos, nem hiába lettünk Európa-bajnokok. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az év három legjobb csapata között végeztünk. Egyáltalán nem okoz csalódottságot a végeredmény, a mi célunk továbbra is az, hogy minél jobb eredményeket hozzunk a hazánknak.

– Ugyanezen a gálán díjazták a szövetségi kapitányokat is, ahol Marco Rossi és Szergej Rebrov után ugyancsak a harmadik helyen végzett. Ez sem okozott csalódottságot?
– Marco Rossi méltán lett a legjobb edző, kiváló munkát végzett, jól nyúlt a fiatalokhoz, rendbe rakta a válogatottat. A maximumot hozta ki a csapatból azokon az eseményeken, amelyeken részt vettek 2020-ban. Marco személyes jó barátom, mindig nagyon szurkolok a sikerükért. Nehéz összehasonlítani a kapitányok munkáját, de ahogy már említettem, jó helyre került a díj. Nincs bennem semmilyen hiányérzet ezzel kapcsolatban. Ahogy a csapatnál sem ez a fő cél, úgy magam sem feltétlenül arra hajtok, hogy az év edzője legyek. A legfontosabb, hogy kihozzuk a válogatottból a legtöbbet. Ez sikerült is tavaly, így elégedett lehetek.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatja el.

2021.04.05 22:42:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Pék Gyula nem volt akárki. Legyen elég annyi, hogy a KSI mestereként nyolc későbbi olimpiai bajnokot pallérozott, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila is tanítójának vallja.

2021.03.11 15:32:42

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Alberto Munarriz a fájdalmas ötöspárbaj ellenére a budapesti Eb-ezüstöt tartja egyik legnagyobb sikerének.

2021.02.28 22:09:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aki a pécsi pólósokkal nyer ifikupát, tud valamit.

2021.01.23 22:00:33

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A legnagyobb feladatokra is megérett.

2021.01.23 19:07:05

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A magyar válogatott végig vezetve győzte le a házigazdát, ezzel megváltva a tokiói repülőjegyet.