Vízilabda: a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja Bodnár Andrást köszöntötte

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 18:26
null
Bodnár András (Fotó: Nemzeti Sport)
Bodnár András olimpiai és világbajnok vízilabdázót köszöntötte nyolcvanadik születésnapja alkalmából hétfőn a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja.

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesülettel közösen tartott eseményen Fábián László MOB-főtitkár, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke köszöntötte az ünnepelt egykori OSC-s és válogatottbeli társait, a barátokat és a családtagokat, közülük kiemelte a testvér Bodnár Jánost, aki egykor az úszóedzője volt.

„Egerben az uszoda mellett születtünk, így hamar megtanultunk úszni. Egerből indulva szerepeltem úszóként az 1958-as budapesti Európa-bajnokságon, majd következett a vízilabda. Fantasztikus életem volt, és bízom benne, a következő kerek évfordulót is együtt ünnepelhetjük” – mondta Bodnár András olimpiai bajnok (1964, Tokió), olimpiai ezüstérmes (1972, München), kétszeres olimpiai bronzérmes (1960, Róma és 1968, Mexikóváros), világbajnok (1973, Belgrád) és kétszeres Európa-bajnok (1962, 1974) vízilabdázó, aki szombaton volt nyolcvan éves.

Katona András, aki az 1960-as olimpián a bronzérmes csapat tagja, majd Bodnár András edzője is volt, felidézte az ünnepelt pályafutását, és megemlékezett az elhunyt társakról is.

„Láttalak játszani, voltunk együtt olimpián, és mivel az unokám vízilabdázik, most látom igazán, milyen kemény munkát végeztek ebben a sportban. Tizenhat éven keresztül voltál válogatott, iszonyatosan gyors és kemény voltál, jó szervező. Sokan szeretnek, most is sokan ünnepelnek, nem csak vízilabdázók, hanem vívók, labdarúgók, öttusázók, ökölvívók” – mondta Schmitt Pál volt MOB-elnök, a klub tiszteletbeli elnöke.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke arról beszélt, hogy együtt lehetett a tavalyi tokiói olimpián Bodnár Andrással, ahol mindkét magyar csapat érmet nyert.

„Büszke vagyok, hogy a sportágunknak ilyen nagyságai vannak. Te is példa vagy rá, hogy a magas szintű sportolás és a tanulás összeegyeztethető” – emelte ki.

Konrád Mária, az OSC vízilabda-szakosztályának elnöke arról beszélt, hogyan lehet megőrizni, átörökíteni a régi nagyok szellemiségét. Hangsúlyozta, mint az elődök, a maiak is tanulnak a sport mellett.

Az eseményen megjelent többek között Gedó György, Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Faragó Tamás, Sárosi László, Görgényi István, Kásás Zoltán, Martinek János és Märcz Tamás is.

Az olimpiai bajnok Bodnár András a Sportrádió pénteki Hazafutás műsorának vendége volt, a sebészorvossal Balogh Balázs beszélgetett.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik