Vízilabda: a KSI nyerte meg az osztályozó első meccsét

Vágólapra másolva!
2020.06.25. 20:13
Három hónap szünet után az ob I-es tagságért a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nagymedencéjében rendezett osztályozó-mérkőzéssel indult be újra a vízilabdaélet hazánkban: a Nagykanizsa és a KSI első összecsapását nagy küzdelemben a fővárosiak nyerték meg 11–9-re, mégpedig több mint 2000 néző előtt.
Schmölcz Norman (6) négy góljával a mezőny legeredményesebbje volt (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Schmölcz Norman (6) négy góljával a mezőny legeredményesebbje volt (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

Az újraindulás utáni első hazai vízilabdagól a KSI-s Schmölcz Norman nevéhez fűződik, s a történeti hűség kedvéért tegyük hozzá, a találat a kanizsai Szilvasán Patrik kiállítása miatt emberelőnyből esett – alig több mint egy perc játék után. Az első negyedben a kanizsaiak fordítani tudtak, és 5–3-ra vezetve várták a második nyolc percet.

Az viszont meglehetősen rosszul sikerült számukra, miután a KSI – a fentebb említett Schmölcz – vezérletével 3–0-ra lehozta azt, és a nagyszünetre így egygólos előnnyel mehetett.

A harmadik nyolc percben még eggyel növelte előnyét a KSI, ám a kanizsaiak a negyedik negyedben három perccel a vége előtt egyenlítettek – kezdődhetett minden elölről. A hajrát a fővárosiak bírták jobban, és Schmölcz negyedik találatával ismét megszerezték a vezetést, majd Tóth Gili Tamás megúszásból szerzett góljával le is zárták a mérkőzést.

A több mint 2000 néző előtt rendezett osztályozó második felvonása szombat este 19.00 órakor lesz, szintén a Margitszigeten a Hajósban.

FÉRFI VÍZILABDA
AZ OB I-ES TAGSÁGÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Kanizsa–KSI 9–11
(5–3, 0–3, 2–3, 2–2)
Budapest,
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 2000 néző. V: Csizmadia, Berki

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik