Férfi vízi: halasztana a Vasas, de a szövetség nem engedélyezte

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 15:43
null
Halasztana a Vasas, mégis játszania kell (Fotó: Micheller Szilvia)
A Vasas vízilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hiába kérte az FTC elleni bajnoki elhalasztását, játszania kell.

 

A piros-kékek néhány napja tudatták, hogy több játékosuk és stábtagjuk is elkapta a koronavírust, ami miatt akkor a BVSC elleni mérkőzés elnapolását kérték – az összecsapást végül nem is játszották le, ám mint a Vasas friss, keddi közleményében olvasható, az FTC ellen már annak ellenére is a medencébe kell ugrania a gárdának, hogy a klub ennek a találkozónak is az elhalasztását kérte.

Polgár-Veres Árpád, a Vasas SC sportszakmai elnökhelyettese reagált a fejleményekre – szavaiból az vehető ki, hogy a szövetség nem engedélyezte az újabb meccs elnapolását.

„Testközelből látunk példákat bőven arra, amikor az adott szövetség nem akar tudomást venni a koronavírus-tényezőkről és a csapatoknak szabad kezet ad a halasztási kérdések eldöntésében. Ez azért is sportszerűtlen felvetés, mert sok esetben a fair playt és az ellenfél tiszteltét kellene szembeállítani a saját egzisztenciával, ad abszurdum a kitűzött és olykor szerződésben vállalt sportszakmai célok teljesítésével. E tekintetben ki kell emelni a BVSC vízilabdacsapatának pozitív hozzáállását, és vélhetően, ha nem szól közbe a szövetség elnökségi döntése, akkor az FTC ellen sem menne vízbe a csapatunk.”

A Vasas a tájékoztatásában azt írja, hogy a vezetőedzője (Vad Lajos) mellett hat fontos játékosát is nélkülöznie kell az együttesnek az FTC ellen.

Log into Facebook | Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik