Vízi Eb: „Erről mi tehetünk és vállaljuk érte a felelősséget!”

Vágólapra másolva!
2014.07.14. 23:01
A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos győzelemmel kezdett Spanyolország ellen a budapesti Európa-bajnokságon. A mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány a lelki teherről beszélt a Magyar Televíziónak, míg Varga Dániel és Nagy Viktor a csapatjátékot emelte ki.

„Lelkileg nagyon nehéz mérkőzés volt, mert most zúdult ránk ez a hazai környezet. Ez az első negyedben látszódott is, hiszen két emberelőnyt is elhibáztunk. A későbbiek folyamán javulnunk kell abban, hogy hamarabb megnyugodjunk, de ezúttal ez természetes volt. Ennek a meccsnek az volt a veszélye, hogy ha nyerünk, akkor nem történik semmi, viszont ha veszítünk, akkor pedig bajba kerülünk, hogy biztosan bejussunk a legjobb hatba, de ezúttal nagy lépést tettünk e felé” – értékelte a mérkőzést Benedek Tibor szövetségi kapitány a Magyar Televíziónak. Benedek Tibor szövetségi kapitány a Magyar Televíziónak.

„Holnap játszunk a franciákkal, innentől kezdve rájuk kell koncentrálnunk és most, hogy túl vagyunk ezen a nagy lelki nyomáson, a legfontosabb feladat az, hogy ne nyugodjunk meg, hanem ezt kell tovább vinnünk. Az eredményeink beszélnek helyettünk, minden mérkőzést meg kell próbálnunk megnyerni és így szépen lassan előre haladni. Annak ellenére, hogy magabiztosan nyertük ezt a mérkőzést, még nagyon sokat kell fejlődnünk, és ami a magyar válogatottól egy világversenyen jellemző, mérkőzésről mérkőzésre kell jobban játszanunk.

A mérkőzés legjobbja az öt találatig jutó Varga Dániel volt, aki nem győzte dicsérni a csapattársakat a 12–9-es győzelmet követően.

„Belülről én is úgy éreztem, hogy imponáló és magabiztos volt a játékunk, annak ellenére, hogy nehezen lendültünk bele. De aztán több blokkunk volt, uraltuk az ő játékukat, így a végén már nem kellett izgulnunk. A látványosabb részét ezúttal én vállaltam magamra, de ezek a helyzetek abból adódtak, hogy mindenki tette a dolgát, a csapatot kell dicsérni. Mindenki izgult, hiszen ilyen helyzetben még nem voltunk. Ez egy elképesztő környezet volt, mindenki győzelmet is várt tőlünk, erről pedig mi tehetünk és vállaljuk érte a felelősséget” – mondta Varga Dániel.

A remekül védő Nagy Viktor elismerte, hogy mindenki megkönnyebbült a győzelem után.

„Nem lehet azzal vitatkozni, hogy csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy végig határozottan játszva szereztük meg a győzelmet. A saját tempónkban vízilabdáztunk, végig kézben tartottuk az összecsapást. Az első meccs mindig nagyon nehéz egy tornán, főleg hazai közönség előtt, de most mindenki megkönnyebbült egy kicsit. Amire nem tudtunk felkészülni, arra jól reagáltunk” – mondta Nagy Viktor.

Jegyvásárlás: jegyed.hu

VÍZILABDA EB
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 12–9 (2–2, 4–2, 3–2, 3–3)
Hajós uszoda, 6000 néző
Vezette:
Naumov (orosz), Abramovics (montenegró)
Magyarország:
NAGY V. – Szivós, Varga Dénes 1, VARGA DÁNIEL 5, Hárai,
MADARAS 2, Gór-Nagy.
Csere:
Decker Á., Hosnyánszky 1, Vámos, ERDÉLYI 2, Tóth M. 1
Spanyolország:
I. Aguilar – Molina 1, Espanol 1, Larumbe, Szirányi, Minguell 1, X. Garcia 1.
Csere: Roca, F. Fenández 1, MALLARACH 3, Munarriz, Bustos 1
Gól – emberelőnyből:
11/5, ill. 12/6
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Larumbe (19. p.), Gór-Nagy (25. p.), Roca (28. p.), Munarriz (31. p.)

AZ NSO AJÁNLJA:
MENETREND, A TORNA PROGRAMJA

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK
JEGYRENDELÉS AZ EB-RE (JEGYED.HU)
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIVATALOS HONLAPJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik