Universiade: ötösökkel nyert, döntős a női pólóválogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 22:32
null
Döntős a női vízilabda-válogatott (Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook-oldal)
A magyar női vízilabda-válogatott az oroszok legyőzésével döntőbe jutott a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott universiade pénteki versenynapján Nápolyban.

 

A magyar szövetség honlapja szerint a válogatott 12–12-es rendes játékidőt követően 4–2-re megnyerte az ötméterespárbajt, így bejutott a fináléba, amelyben Olaszországgal találkozik. A pénteki mérkőzés legjobb magyar játékosa Garda Krisztina és Máté Zsuzsanna volt egyformán három góllal.

A női röplabda-válogatott 3:2-re elveszítette a Japán elleni bronzmérkőzést. A mezőny legeredményesebb tagja Németh Anett, az amerikai Coastal Carolina University ütőjátékosa volt 28 ponttal. A magyarok négy győzelemmel és két vereséggel zárták a tornát.

Az atléták közül a kalapácsvető Gyurátz Réka negyedik lett 69.51 méteres eredménnyel. Szűcs Valdó a nyolcadik idővel jutott be a férfi 110 méteres gátfutás döntőjébe, amelyben 13.77 másodperces eredménnyel ugyancsak nyolcadikként zárt. A gyalogló Venyercsán Bence a 16. helyen végzett 20 kilométeren.

Ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni a kilencedik helyen zárt egyéni összetettben, ami egyben selejtező volt a szerenkénti döntőkre: szalaggal negyedik, karikával hetedik, buzogánnyal kilencedik, labdával pedig 12. lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik