Újabb esély: a szerbek ellen a Kemény-csapat

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 14:27
null
Nem vár könnyű feladat a magyar csapatra (Fotók: Mirkó István)
A szerb csapattal csap össze a magyar férfi vízilabda-válogatott hétfő délután 16 óra 30 perckor a zágrábi vízilabda Európa-bajnokság B-csoportjában. Kemény Dénes sorozatban három olimpiai bajnoki címet szerző együttese 2004 óta nem győzte le a szerbeket. Átalakuló csapatunknak most sem lesz könnyű dolga…

A vasárnapi, könnyednek semmiképpen sem nevezhető bemelegítést követően második csoportmeccsén hétfőn a világbajnok szerbekkel találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A délszláv gárdát a 2004-es athéni olimpia megnyerése óta nem tudtuk legyőzni, legutóbb a tavalyi római világbajnokságon csaptunk össze vele, akkor a negyeddöntőben hosszabbítás után kaptunk ki.

Birostól  tartanak a szerbek
Birostól tartanak a szerbek

A szerbek az idén már megnyerték a világligát, majd a világkupát is, ráadásul magabiztos játékkal. A tavalyi vb-győztes csapat csupán egy helyen változott, továbbra is a válogatott tagja Vanja Udovicsics, a reccói balkezes, Filip Filipovics, a Partizan átlövője, Andrija Prlainovics, a center Dusko Pijetlovics vagy a kapus Szlobodan Szoro, de kis túlzással az egész válogatottat felsorolhatnánk...

Nem csak mi tiszteljük azonban a szerbeket, hanem ők is minket. A szerb szövetségi kapitány szerint például a csoportelsőségről dönt a ma délutáni rangadó.

„A szerb válogatottnak úgy kell játszania a magyarok ellen, mintha olimpiai döntő lenne” – jelentette ki Dejan Udovicsics a Vecernje novosti című lap tudósítása szerint.

Slobodan Nikics, a szerb válogatottnak a görög Olympiakoszban légióskodó centere szerint „a magyar minőségi csapat”. Egy másik szerb válogatott, a fiatal Andrija Prlainovics azt mondta:

„A magyar a szerb válogatott legerősebb vetélytársa a csoportban; parázs meccset, igazi derbit várok.”

A Vecernje novosti Biros Péter csapatkapitányt emelte ki a magyar csapatból, mint aki nagyon tapasztalt játékos, és „minden tőle jön”. A lap idézte Szécsi Zoltánt, a magyar válogatott kapusát, aki azt mondta, a szerb tiszteletet érdemlő, jó csapat, éppen ezért bizonytalan a mérkőzés kimenetele.

A belgrádi újság megjegyezte, remélhetőleg nem szakad meg a magyarokkal szembeni hatéves veretlenség.

A 16.30-kor kezdődő találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik