NS-klub: Kis Gábor hibázott, nem tette el a régi cikkeket...

TÓTH MÁRTONTÓTH MÁRTON
Vágólapra másolva!
2022.01.08. 10:15
null
Kis Gábor (Fotó: Tumbász Hédi)
Kis Gábor megjárta a csúcsot, BL-t és olimpiát nyert – most a piramis alján építkezik.



A 39 esztendős vízilabdázó, Kis Gábor két éve fejezte be profi pályafutását, karrierje során csak hazánkban játszott: az ezredforduló környékén a legendás BVSC-ben, majd az Egerben, a Vasasban, újra az Egerben és végül Szolnokon. Nyert olimpiát és Bajnokok Ligáját, hatszor volt bajnok, valamint hétszeres Magyar Kupa-győztes. Az impozáns eredménysorral rendelkező korábbi center is volt fiatal, de megilletődve talán sosem.

Bár már 1999-ben bemutatkozott az ob I-ben, a 2000–2001-es idényben, még juniorválogatottként kapott egyre több szerepet a zuglóiaknál. A harmadik fordulóban a Hajós fedett medencéjében, az Újpest otthonában vendégeskedett a BVSC, a fiatal játékos két gólt is szerzett, másnap pedig az egész ország az ő arcát látta lapunk hasábjain.

„Akkoriban kezdtem a felnőttben játszani   – elevenítette fel a történteket Kis Gábor. – Csodás időszak volt Gerendás Gyuri irányítása alatt azokkal a társakkal egy csapatban szerepelni... Ráadásul rólam került kép az Újpest elleni győzelem után a Nemzeti Sportba, hihetetlen érzés volt!”

A pekingi nyári játékok aranyérmese szereti a médiát, a közösségi platformokat, és bár ritkán oszt meg tartalmat, a sporttal és kedvenc hobbijával, a horgászattal kapcsolatban szívesen szerepel. Ugyanakkor a húszas éveiben még nem volt ilyen tudatos: „Nagy hibát követtem el. Mostanában már nem írnak rólam – a mai napig nagy dolog bekerülni a lapba –, régen meg nem tettem el a rólam szóló cikkeket. Pedig megvettem a Nemzeti Sportot, és egyből kerestem, hogy kinek a nevét írták nagybetűvel, kiről van kép az újságban. Anyukám gyűjtögette ezeket az anyagokat, de fogalmam sincs, most hol vannak.”

Kis jelenleg a fiatal, mindössze hatéves múltra visszatekintő Invictus SC-nél dolgozik. Nem derogál neki alacsonyabb szintű klubnál ténykedni, sőt kifejezetten élvezi, hogy részt vehet az építkezés folyamatában. A vezetők célja, hogy stabil ob I/B-s élcsapatuk legyen, amelyben olyan fiatalok játszanak, akik még nem állnak készen az első osztályra, de ott tudnak fejlődni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik