Női vízi: az Újváros az UVSE legyőzésével jutott az UVSE elleni döntőbe

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 21:37
null
Szilágyi Dorottya (labdával) egy góllal járult hozzá csapata győzelméhez (Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap)
A női vízilabda ob I alapszakaszának utolsó, elmaradt meccsén a listavezető UVSE látogatott a Dunaújváros otthonába, amely 8–6-ra nyerni tudott a vendégek ellen, így a második helyen végzett, s készülhet a most felülmúlt bajnoki címvédő elleni fináléra.

Élt az utolsó eséllyel a Dunaújváros, amely azért ugrott medencébe szerda este az alapszakaszból elhalasztott meccsen, hogy csatlakozzon az UVSE-hez a bajnoki döntőben. Az újvárosiak helyzetét megkönnyítette, hogy a címvédő Keszthelyi-Nagy Rita és Rybanska Natasa nélkül érkezett a Fabó Éva Sportuszodába, a hiányukat pedig nem is bírta el a vendégcsapat.

A motiváltan játszó Dunaújváros az ötgólos Garda Krisztina és a remekül védő Maczkó Lilla vezérletével megérdemelten győzött 8–6-ra, ezzel döntőbe jutott, az UVSE pedig annak örülhetett, hogy a szűk vereséggel megőrizte az első helyét és az azzal járó pályaelőnyt.

A két rivális sorozatban negyedszer találkozik a fináléban, a 3. helyért az FTC a BVSC-vel csatázik, ugyancsak egymás után negyedszer. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcok pénteken már el is kezdődnek.

VÍZILABDA
NŐI OB I
ALAPSZAKASZ
Dunaújvárosi FVE–UVSE-Hunguest Hotels 8–6
(3–2, 3–2, 1–1, 1–1)
G:
Garda 5, Szilágyi D., Szabó N., Horváth B., ill. Faragó K. 3, Ábel-Antal, Szegedi, Mácsai E.
Az alapszakasz végeredménye: 1. UVSE 48 pont, 2. Dunaújváros 48, 3. FTC 46, 4. BVSC 34, 5. Eger 29, 6. Szentes 22, 7. Szeged 18, 8. III. Kerületi TVE 10, 9. Tatabánya 6, 10. Győr 4
Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorolt.

RÁJÁTSZÁS
A 7. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
III. Kerületi TVE–Szegedi NVE-SZTE 12–5 (2–1, 3–1, 1–1, 6–2)
G:
Brezovszki 4, Illés H. 3, Hajdú R. 2, Koncz, Tóth-Deme, Dulic, ill. Pap Mirtill, Jenei 2-2, Tátrai.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása:
1–1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik