Női vízi BL: kiütéses győzelemmel zárt a Dunaújváros, kikapott az Eger

Vágólapra másolva!
2022.11.20. 11:23
null
Fotó: Szabóné Zsedrovits/Dunaújvárosi Hírlap, archív
A Dunaújváros kiütéses győzelemmel zárta a női vízilabda Bajnokok Ligája franciaországi selejtezőjét, miután vasárnap 21–7-re legyőzte a német Spandau Berlin együttesét, míg  az Eger 13–11-re kikapott a házigazda Glyfada együttesétől

 

A dunaújvárosiak sikere nem volt kérdéses, és minden negyedet magabiztosan nyertek meg a tornát négy vereséggel az utolsó helyen záró riválissal szemben. A mezőny legeredményesebb játékosaként a győztes csapatban Dobi Dorina öt találattal zárt, míg társai közül Jonkl Csenge négy, míg Szabó Nikolett és Sümegi Nóra egyaránt három gólig jutott.

A magyar csapat pénteken három góllal bizonyult jobbnak a házigazda Mulhouse-nál, majd szombati első találkozóján a görög Ethnikoszt verte magabiztosan, a SIS Romától viszont – amellyel már biztos továbbjutóként találkozott – kikapott. Az újvárosiak második helyen végeztek csoportjukban.

A négy csoportból az első három-három helyezett jut a főtáblára, a negyedikek és az ötödikek pedig az Eurokupában folytatják szereplésüket.

A Dunaújváros mellett a selejtezőből jutott tovább az FTC-Telekom Waterpolo és a Tigra-ZF-Eger.

Az egriek a csoportelsőségért játszottak a Glyfadával, amely jó kezdést követően a félidőre négygólos előnyre tett szert. A folytatásban az egriek közelítettek ugyan, de végül alulmaradtak. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a hazaiaknál Erini Ninu hat találatot szerzett, az egrieknél Czigány Dóra és Szilágyi Dorottya négy-négy góllal zárt.

A magyar együttes pénteken a holland ZV De Zaan (15–10), majd a spanyol CN Terrasa (14–13) ellen nyert, míg szombaton a francia Grand Nancy felett diadalmaskodott (13–4), amellyel már biztosította továbbjutását.

A legjobb 16 között alanyi jogon ott van az UVSE, a görög Olympiakosz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte.

VÍZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. kör,
D-csoport (Mulhouse)
Dunaújvárosi FVE–Spandau 04 (német) 21–7 (5–2, 4–2, 6–2, 6–1)
G:
Dobi 5, Jonkl 4, Sümegi, Szabó N. 3-3, Kardos, Mucsy 2-2, Garda, Mahieu, ill. Houghton 2, Busauerová, Koch, Linder, Pekar, Rieck
A végeredmény: 1. Padova 9, 2. Mediterrani 9, 3. FTC 9, 4. Lille 3, 5. Sirens ASC 0

B-csoport (Glifáda)

NO Glifada (görög)–Tigra-ZF-Eger 13–11 (4–1, 3–2, 4–6, 2–2)
G:
E. Ninu 6, Koolhaas 2, Fundondu, Grigoropulu, Kontogiani, P. Ninu, Wolves, ill. Czigány D., Szilágyi D. 4-4, Borsi, Jancsó, Molnár D.
A végeredmény: 1. Roma 12, 2. Dunaújváros 9, 3. Ethnikosz (görög) 6, 4. Mulhouse 3, 5. Spandau 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik