Férfi vízi BL: a Szolnok kettővel nyert, az OSC kikapott a selejtezőn

L.G., CS. M.L.G., CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.13. 20:23
null
Két góllal nyert a Szolnok (Fotó: Csabai István/ Új Hírlap)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének olaszországi tornáján pénteken a Szolnoki Dózsa 11–9-re legyőzte a francia Pays d'Aixet, az OSC-Újbuda azonban 16–15-re kikapott a spanyol Terrassától. 

A Bajnokok Ligája selejtezőtornáinak harmadik napjáig kellett arra várni, hogy mindkét magyar csapat medencébe ugorjon, de végre a Szolnoki Dózsa is bemutatkozhatott Siracusában. Zsivko Gocics együttese napsütésben, húsz fokban, zöldellő pálmák között játszhatott a szicíliai városban a francia Pays d'Aix ellen, a körülmények tehát nem voltak olyan rosszak, mint amilyenek november közepén akár lehettek is volna a helyi nyitott medencében.

Maga a mérkőzés nem kezdődött a legjobban, a szolnokiak kezdőcentere, Dusko Pijetlovics másfél perc alatt két személyi hibánál járt, így mászhatott ki a partra, nehogy azonnal kipontozódjon. A folytatás sem volt tükörsima, három szolnoki gólra három francia találat érkezett válaszul, de aztán megint a szolnokiak jöttek háromszor, közben persze Pijetlovicsot az első lehetséges alkalommal kiszórták a játékvezetők.

A sorminta csak nem akart megtörni, ismét a rengeteg légiósának köszönhetően klasszikus délszláv vízilabdát játszó francia csapat percei következtek, így az utolsó negyed némi meglepetésre 7–7-es állásról kezdődött. Ekkor azonban megrázta magát a Szolnok, és a végig remekül teljesítő Filip Filipovics, Konarik Ákos, Radomir Drasovics hármas lezárta a mérkőzést. A Szolnok 11–9-re nyert a bemelegítő meccsén, és szombaton 18 órakor a horvát Mladost Zagreb ellen folytatja. A csoportrangadón ennél azért pontosabb játék kell majd, főleg, hogy azon dől el, ki mérkőzhet meg vasárnap a főtáblára jutásért.

 

A kissé tartalékos OSC pénteken nem tudott győzni (Fotó: Madar Dávid)
A kissé tartalékos OSC pénteken nem tudott győzni (Fotó: Madar Dávid)

A két győzelemmel kezdő OSC Újbuda az ellen a CN Terrassa ellen játszott, amelyről kellemes emlékeket őrizhetett a csapat, legalábbis annak törzsgárdája, az előző idényekből. Persze a mostani együttes jóval fiatalabb az elmúlt években látottaknál, ráadásul Varga Dániel több játékosának is pihenőt adott a nagy menetelés közepette. Hárai Balázs a lelátón, Manhercz Krisztián a kispadon ücsörgött végig, a kapuban pedig Dévai Kristóf kezdett.

Ezekből ugyanakkor még nem kellett volna következnie annak, ami a medencében történt. Az OSC figyelmetlenül védekezett, ezt kihasználva a spanyolok irányítottak. A hazaiak végig szaladtak az eredmény után, és hiába dolgozták le előbb két-, majd háromgólos hátrányukat, a végjátéknak megint csak mínusz háromról kellett nekivágni. Az újbudaiak becsületére legyen mondva, mindent beleadtak, de a nagy nehezen kiharcolt egyenlítési lehetőség a kapufán csattant, az ellentámadásból pedig ahogyan az lenni szokott, betalált az ellenfél.

A végén Tóth Márton bravúrgólja már nem osztott, nem szorzott, az eddig pont nélkül álló Terrassa 16–15-re győzött, nem érdemtelenül. Az OSC szombaton 19 órakor a szerb Radnicski Kragujevaccal csap össze, és mivel a szerbek korábban már elhullajtottak két pontot, még él a remény, hogy a magyar együttes vasárnap a főtáblára jutásért játszhasson, minden bizonnyal a Bresciával. Ehhez sokkal jobb védekezésre és győzelemre lesz szükség a Radnicski ellen.

Védekezésben sajnos semmi sem működött, nem segítettük a kapust, hiányoztak a blokkok, kaptunk gólokat távolról, közelről, mindenhonnan – értékelt bosszúsan Erdélyi Balázs, az OSC csapatkapitánya. – Támadásban nem teljesítettünk rosszul, bár ott is voltak fegyelmezetlenségeink, de tizenhat gólt kapni egy ilyen gárdától elkeserítő. Össze kell szednünk magunkat, a szombati, fontos meccsen sokkal jobban játszanunk, és mindenekelőtt védekeznünk. Előzetesen úgy gondoltuk, hogy a Radnicski ellen a döntetlen is elég lehet, hát nem lesz az, nyernünk kell.”

A mérkőzés galériájátidekattintva érheti el.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, SELEJTEZŐ
A-csoport(Siracusa)
1. alcsoport:
CC Ortigia (olasz)–CN Barcelona (spanyol) 5–3
VK Primorac Kotor (montenegrói)–Steaua Bucuresti (román) 11–8

Az állás: 1. Ortigia 9 pont (3 mérkőzés, 25–13), 2. Barcelona 6 (3, 26–12), 3. Jadran Split (horvát) 6 (3, 37–34), 4. Kotor 3 (3, 25–36), 5. Steaua 0 (4, 27–45)
2. alcsoport:
Szolnoki Dózsa–Pays d'Aix (francia) 11–9 (3–2, 2–2, 2–3, 4–2)
G.:
F. Filipovics 5, Drasovics, Konarik 3-3, ill. V. Popadics, Gluhaic 2-2, Saux, Khasz, Djerkovic, Gagulic, D'Souza.
Mladost Zagreb (horvát)–Hydraikosz (görög) 10–0 (játék nélkül)
Az állás:1. Mladost 6 (2, 26–13),2. Szolnok6 (2, 21–9), 3. Pays d'Aix 0 (2, 22–27), 4. Hydraikosz 0 (2, 0–20 – kizárva)
B-csoport(Budapest)
1. alcsoport:
OSC Újbuda–CN Terrassa 15–16 (3–3, 3–4, 4–5, 5–4)
G.:
Erdélyi 4, Várnai, Salamon F. 3-3, Bundschuh, Csacsovszky E., Dala D., Burián, Tóth M., ill. Carrillo, De Lera 3-3, Gutiérrez, Barroso 2-2, F. Sánchez, Chico, Alegre, Alarcón, Prieto, O. Rodríguez.
Szintyez Kazany (orosz)–Tourcoing (francia) 12–9
Az állás:1. Radnicski Kragujevac (szerb) 7 (3, 36–29),2. OSC6 (3, 39–36), 3. Kazany 6 (4, 54–47), 4. Terrassa 3 (3, 34–45), 5. Tourcoing 1 (3, 25–31)
2. alcsoport:
AN Brescia (olasz)–Enka Istanbul (török) 10–0 (játék nélkül)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik